A teafaolaj az elmúlt években egyre nagyobb népszerűségnek örvend, hiszen számos olyan tulajdonsága van, ami nagyon előnyös lehet a bőrápolásban és kozmetikában. De amennyire hatásos, ugyanannyira is kell vigyázni, miként alkalmazza az ember.

Elsőként arra figyelj, hogy mindig 100% tisztaságú illóolajat vásárolj. Ugyan megtalálható számos bőrápolóban, mint összetevő, ha célzottan akarod használni, érdemes a nyers verziót előnyben részesíteni. Továbbá az sem mindegy, honnan származik a termék, csakis az Ausztráliából, Dél-Afrikából és az Ecuador-ból származó olajok a jók.

Így lesz optimális a teafaolaj hatása

A teafaolaj egyik legjobb tulajdonsága, hogy baktériumölő és csökkenti a gyulladásokat. Emiatt a pattanással küzdők egyik alapvető fegyvere lett, de fontos kiemelni, hogy hígítatlan formában még pattanásokra sem ajánlott felkenni. Nagyon erős szárító hatása van ugyanis, így érdemes valamilyen vivőanyaggal együtt kombinálva a bőrre kenni.

Pattanások esetében varázsmogyoróvízzel kombináld, de ha nagyon makacs a pattanás, és gyors leszárítást szeretnél, kenheted közvetlenül rá is, amennyiben előzetesen nem reagált érzékenyen a teafaolajra a bőröd.

Másik előnyös tulajdonsága, hogy csökkenti az irritációt és a viszketést, így az ekcémában, psoriazisban szenvedőknek és a száraz bőrrel küzdőknek is ajánlott. Ebben az esetben viszont valamilyen vivőolajjal kell keverni, amik kiegyenlítik a bőr hidratáltságát. Ez lehet például olíva-, kókusz-, mandula- vagy jojobaolaj is, pattanásos bőrre pedig kifejezetten jó a könnyű felszívódású csipkebogyóolaj. Egy-két csepp teafaolajhoz keverj tizenkét csepp tetszőleges olajat.

Amikor az egész arcodon használod, figyelj rá, hogy szemkörnyéket kerüld, hiszen igen intenzív aromával rendelkezik így égő, csípő érzést okozhat a szemnek. A másik pedig, hogy a szájnyálkahártyára semmiképp se kerüljön belőle, hiszen belsőleg a teafaolaj mérgező hatású.

A teafaolaj szuperül gyógyítja a sebeket is, így pattanások után maradt foltokra és zúzódások kezelésére is alkalmas. Fertőtlenítő hatása révén akár arctisztításkor is használhatod, úgy, hogy tonikba cseppentve áttörlöd vele az arcodat. Eltávolítja a baktériumokat és a környezetből ránk rakódott szennyeződéseket is.

Leradírozza az elhalt hámsejteket is, így korpásodás ellen, balzsamba, samponba vagy hajöblítőbe is cseppentheted. Gombaölő hatása révén lábvízbe vagy lábápoló krémbe is teheted, de egy-két csepp ebben az esetben is elég belőle.

  • Megosztás:
hirdetés