Amikor egy fekete pötty megjelenik az arcon, szeretnénk azt a lehetőségekhez mérten minél hamarabb leradírozni: értsd, kinyomni. Mivel azonban a legtöbbünknek aligha van kozmetikus végzettsége, fontos, hogy mindez szakszerűen történjen, máskülönben akár hegek is maradhatnak egy-egy mitesszer helyén.

Az otthoni arcgőzölés fontos szerepet játszik az arcbőr tisztán tartásában – most eláruljuk, hogyan fogj hozzá!

Arcgőzölés otthon

Forralj fel egy liter vizet, és öntsd bele az eldugaszolt mosdókagylóba. Hajolj a forró víz fölé, majd fogj egy törülközőt, és borítsd magadra egyfajta buraként, hogy a gőz kifejthesse hatását, és a meleg ne szökjön ki. Vigyázz, nehogy leforrázd magad! A vizet érdemes kamillával vagy valamilyen nyugtató illóolajjal keverni, például levendulával, ezek fertőtlenítő hatással bírnak, ráadásul a léleknek is jót tesznek.

Legalább tíz percig inhalálj a víz fölött, hogy a bőröd minden egyes pórusa kitágulhasson, majd bújj ki a törülköző alól. Nyomj az ujjaidra egy kevés arcradírt – ez lehet házi vagy bolti is -, majd óvatosan, körkörös mozdulatokkal dörzsöld át a bőrödet – ez az elhalt hámsejtek és a pórusok tisztítása miatt is lényeges. Ezután langyos vízzel öblítsd le az arcodat.

Ha úgy látod, hogy maradtak még mitesszerek a bőrödön, mosd meg a kezeidet, és nagyon óvatos, de határozott mozdulattal próbáld meg őket kinyomni. Ha van olyan, amelyik nem adja meg magát, azt érdemes szakemberre bízni.

Természetesen itt nem ér véget a művelet, ugyanis a pórusokat le kell zárni, ehhez valamilyen alkoholmentes arctonikot vagy arcvizet ajánlunk az összehúzó hatás miatt. Végül pedig ne feledkezz meg a hidratálókrém használatáról se!

  • Megosztás:
hirdetés