A japán nők nagyon odafigyelnek a bőrükre. Jól felépített rutinjuk van, mely főként természetes alapanyagokat tartalmaz. A szépségtrükkjeik igazán egyszerűek, nem szükséges órákat a tükör előtt állni a ragyogó és feszes hámrétegért. Ezek a bőrápolási tippek bárki számára könnyen követhetőek!

hirdetés

Az ázsiai nők roppant fiatalos kinézettel rendelkeznek, nem ritka, hogy tíz évet simán letagadhatnak. A rugalmas hámréteg és az üde küllem nem a plasztikai beavatkozásoknak, hanem a megfelelően felépített bőrápolási rutinnak köszönhető. A koreai hölgyek csodaszerei egy ideje már nálunk is elérhetők, emellett bizonyos drogériákban megvásárolhatók a Japánban használatos kencék.

Bombabiztos bőrápolási tippek: a japán nők az egyszerűséget kedvelik

A japán nők bőrápolási rutinját az egyszerűség és a természetes alapanyagok határozzák meg. Bár viszonylag sok kencét használnak, ezek roppant innovatívak, sok hasznos összetevőt tartalmaznak, ezért, ha egyszer-kétszer valamelyik kimarad, nem történik tragédia. A hatóanyagok mellett nagy szerepe van az arcmasszázsnak, illetve a megfelelő táplálkozásnak.

Matcha tea

A matcha tea Japánban már évszázadok óta népszerű. A tea polifenolokat, antioxidánsokat tartalmaz, ennek köszönhetően felveszi a harcot a szabad gyökök romboló hatásaival szemben. Sejtmegújító, regeneráló tulajdonsággal szintén rendelkezik, ezért ideális pattanásos, aknés hámrétegre. Rendszeres fogyasztása belülről csökkenti a gyulladást.

A matcha tea kívül-belül egyaránt támogatja a bőr egészségét, hiszen az elfogyasztott táplálék hozzájárul a hámréteg állapotához, ragyogásához. A zöld tea fogyasztása hozzájárul a test általános egészségéhez, ez pedig kívülről is meglátszik. Kozmetikumként is alkalmazhatod, az antioxidánsok így is kifejtik hatásukat. Készülhet belőle arcpakolás, vagy válogathatsz a drogériákban található kencék közül, melyek tartalmazzák ezt az aduász összetevőt.

Probiotikumok

A probiotikumok fontos szerepet játszanak a japán nők életében. A megfelelően működő immunrendszerhez fontosak a vitaminok. Ezeknek a hiánya a hámrétegen is meglátszik, mivel a baktériumok könnyebben megtámadhatják a szervezetet, és akár aknét, rosaceát okozhatnak.

Természetesen a vitaminok nem pótolják a változatos táplálkozást, ám az egészséges étkezésre, megfelelő folyadékbevitelre a japán nők nagyon figyelnek.

Rendszeres hidratálás

Kulcsfontosságú lépés a bőrápolási tippek közül a hidratálás, mely a japán nők arcápolási rutinjából sosem maradhat ki. Remek vízmegkötő kencéik vannak, melyek behatolnak a bőr mélyebb rétegeibe, ezzel sokkal rugalmasabbá, üdébbé teszik a kinézetet. A bőr természetes védőrétegét is megfelelően ápolják, a megfelelő védelmi funkció megakadályozza a vízvesztést, ez az öregedő hámréteg esetén különösen fontos.

A hidratálók nagy része nemcsak a vizet segít bejuttatni a sejtecskékhez, hanem más hatóanyagokkal is rendelkezik. Ennek köszönhetően leszámolnak az apróbb ráncokkal, a bőrszárazsággal és egyéb problémákkal.

Fényvédelem

A fényvédelem fontosságát nem tudjuk elég sokszor kihangsúlyozni, ez a leglényegesebb lépés a mindennapi rutinban, és ezt a japán nők is tudják. Rengeteg márkának vannak géles, könnyű állagú kencéi, melyek nem hagynak nyomot az orcán, pillanatok alatt beszívódnak, mégis védenek a nap káros sugarai ellen. Jellemzően SPF 50 jelzésű terméket használnak minden évszakban.

Leheletnyi smink

A sminkelés az ázsiai hölgyeknek is fontos, ám ez nem jelent több réteg, maszkszerűen felvitt festéket. Inkább az egyszerűséget kedvelik. Mivel fontos a bőrápolás, ezért úgy gondolják, hogy a szép, telt hámréteget nem szabad elfedni. Mindig leheletvékony alapozót választanak, ami láttatni engedi a bőrfelület természetes textúráját.

A smink a látványos szemsminkkel lesz teljes, ám ez sem készül sokáig. A japán hölgyek fekete szemspirállal, tussal szeretik hangsúlyozni a tekintetüket.

 

Képek: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés