Ezek a népszerű szépségápolási termékek alaposan felkészítik a kitikkadt, száraz és megviselt bőrt a tavaszi szezonra. Kényeztető összetevőikkel mélyen táplálják és regenerációra késztetik a lestrapált hámréteget.

hirdetés

A téli időjárás elképesztően megviseli az arcbőrt, arról nem is beszélve, hogy sokaknál a tápértékekben szegény étkezés következtében még a vitamin- és ásványianyag-raktárak is teljesen kiürülnek, amely szintén látványos nyomot hagy az ábrázaton. A hideg, fagyos és szeles napok durván igénybe veszik a hámréteg védekezőképességét, amely a szezon végéhez közeledve már tényleg az utolsókat rúgja.

Rengetegen küzdenek ilyenkor erős bőrszárazsággal, és tapasztaljuk, hogy sokkal érzékenyebb, sérülékenyebb az arcbőrünk. Éppen ezért olyan termékek bevetésére van szükség, melyek mélyen táplálják és hidratálják a lestrapált, kitikkadt és irritált hámréteget. A különböző antioxidáns összetevők és vitaminok feltöltik, élettel telivé varázsolják a fakó, sápadt bőrt, miközben regenerációra késztetik azt. A hámlasztásról sem szabad megfeledkezni, ugyanis ilyenkor célszerű megszabadulni az elhalt rétegektől, hogy tavaszra frissé és üdévé váljon a megjelenés.

Az alaprutint tehát érdemes átalakítani egy kicsit, az otthoni szépségápolás lépései mindenképpen a hidratálásra, hámlasztásra és a vitaminpótlásra fókuszáljanak. A bőr látványosan meghálálja a törődést, a megfelelő szépségápolási termékek segítségével pihe-puha, ragyogó eredmény érhető el.

 

Szépségápolási termékek a tavaszi megújulásért

Itt az ideje a hámlasztásnak és a bőrmegújításnak

A szépségápolási termékek egyik nagyágyúja a hámlasztó, amelynek több fajtáját különíthetjük el. A téli szezon végén már igencsak sürgető belevágni a folyamatba, noha az otthon bevethető, alacsony koncentrációjú termékeket egész évben bátran lehet használni a rutin részeként. Az AHA-savak például megújulásra késztetik a lestrapált, nyúzott hámréteget, miközben mélyen hidratálják azt, így két legyet üthetsz egy csapásra, ha egy remek hámlasztóval próbálkozol. Élettel telivé varázsolják a bőrt, ragyogást kölcsönöznek a sápadt, fakó ábrázatnak.

1.: Helia-D hámlasztó oldat (10% glikolsav + 1% mandulasav), 30 ml-es kiszerelés, 4270 forint. 2.: Nivea Derma Skin Clear éjszakai hámlasztó (AHA+BHA savak), 40 ml-es kiszerelés, 2610 forint. 3.: Neutrogena Hydro Boost hámlasztó bőrsimító gél, 150 ml-es kiszerelés, 1499 forint.

 

A tápláló, hidratáló kencéknek ott helye a rutinban

Tél végén a bőrnek nagyobb szüksége van a hidratálásra és arra, hogy erősítést kapjon a vízmegtartó képessége. A kitikkadt, megviselt hámréteget olyan kényeztető összevetőkkel célszerű ápolni, amelyek feltöltik és táplálják a rétegeket, ezáltal ragyogó, selymes és üde megjelenést kölcsönöznek az ábrázatnak. A hialuronsav, az urea és a különböző természetes olajok fantasztikus hatással vannak az arcbőrre, látványos és tartós eredményt ígérnek. Érdemes olyan szépségápolási termékeket választani a napi rutinba, amelyek tartalmazzák a hidratáló, tápláló összetevőket.

1.: Clinique Moisture Surge Intense hidratáló gélkrém, 50 ml-es kiszerelés, 13 900 forint. 2.: Nivea Cellular Hyaluron arcszérum, 30 ml-es kiszerelés, 5799 forint. 3.: Yves Rocher olajos szérum rózsával, 30 ml-es kiszerelés, 14 990 forint.

 

Vitaminok nélkül nincs ragyogás

A téli szezonban nem csupán az immunrendszernek van szüksége vitaminokra és ásványi anyagokra, a bőr éppúgy igényli az értékes tápanyagokat és antioxidánsokat. A tavaszhoz közeledve különösen fontos az utánpótlás. Az A-, B-, C-, D-, valamint E-vitamin nélkülözhetetlen a hámréteg ragyogásához és a megfelelően működő védekezőképesség felállításához, így célszerű olyan szépségápolási termékeket választani, amelyek tartalmazzák a szükséges vitaminokat.

1.: The Body Shop C-vitaminos ragyogásfokozó szérum, 30 ml-es kiszerelés, 11 990 forint. 2.: The Body Shop C-vitaminos ragyogásfokozó éjszakai maszk, 100 ml-es kiszerelés, 10 990 forint. 3.: Helia-D Cell Concept antioxidáns szérum, 30 ml-es kiszerelés, 2999 forint.

 

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

Montázsok: Retikül.

  • Megosztás:
hirdetés