Ha a szálak vége töredezett, elvékonyodott és erőtlen, nem érdemes ragaszkodni a haj hosszához, hiszen a sérült tincsek, bármeddig érnek, sohasem szépek. Ráadásul sok olyan átmeneti frizura akad, amely extra nőies, és jó alapot adhat egy újabb, de már egészségesebb hajnövesztésnek.

Léteznek ugyan professzionális hajkondicionálók és ápolók, de van, amikor már tényleg csak az olló segíthet. A gyakori hajfestéstől, vagy kíméletlen formázástól, szárítástól tönkrement tincsek nem minden esetben tudnak regenerálódni, különösen, amikor a hajszálak végén a kutikulák teljesen szétnyílnak, és emiatt a szálak már nem tartják meg jól a nedvességet.

A sprőd, kezelhetetlen szénaboglya szinte fellélegzik egy egészségügyi hajvágástól, ami a töredezés mértékétől függően, néha csak pár centit jelent. Sokan félnek attól, hogy egy rövidebb fazon bevállalásával nemcsak a hajhosszukból, hanem a nőiességükből is veszítenek.

Ám felesleges emiatt aggódni, hiszen a most divatos vállig és állig érő bob frizurák roppant sikkesek és bájosak, ráadásul az új hajvágási technikáknak köszönhetően, dúsabbá, erősebbé, könnyen formázhatóvá varázsolják a hajat.

6 nőies frizura, amit nem fogsz megbánni a töredezett tincsek után

A hosszú haj előnye, hogy sokoldalúan viselhető és nőies, viszont ez csak akkor igaz, ha egészséges, lágyan leomló frizurával rendelkezik az ember lánya.

A long bob – vagyis lob – fazonok hasonló jó tulajdonságokkal rendelkeznek, például, rengetegféle módon formázhatóak, nem annyira rövidek, hogy ne lehetne kontyot, vagy copfot készíteni belőlük, de például, beszárítás nélkül is jól mutatnak, így nem kell velük sokat vesződni.

A haj minőségén sokat javít, ha lekerülnek az elvékonyodott, seprűs hajvégek. Ezzel az új fazonnal, sokkal rendezettebbnek tűnik a frizura.

Itt nem a haj vastagsága jelentett gondot, hanem a fakó, sprőd, töredezett tincsek rontottak az összképen. Az új hajszín és fazon telitalálat, sokkal ragyogóbb, élettel teli ez a félhosszú frizura.

Ez az állig érő bob frizura azoknak is ideális, akik egy könnyebben kezelhető hajviseletre vágynak, amit nem kell órákon át szárítani, formázgatni.

Jelentős a különbség a két frizura és hajszín között.

Szinte fellélegeztek a tincsek a hajvágástól, és sokkal ragyogóbbnak, egészségesebbnek tűnnek az új fazontól.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés