A merész frizuraváltás mindig magában hordozza az utólag jelentkező, mardosó megbánás esélyét, ám akadnak olyan szerencsés nők, akik büszkén vállalhatják bátor döntésük eredményét.

hirdetés

Minden nő életében eljön az a pont, amikor egyszerűen ráun a külsejére, és a szokásos két centis vágás helyett, valami egészen új dolgot kér a fodrásztól. Néha elég egy inspirációszikra egy divatújságból, vagy a sok éve vágyott, de meg nem lépett hajszín furakszik be újra a gondolatok háttérzajába. Csak suttog és suttog az ember fülébe, mígnem egy napon útjába téved egy fodrászüzlet.

Bár túl sok történet kering arról, hogy a dédelgetett frizuraálom gyakran rémálomba csap át a fodrásztól való távozás után – mert a valóságban köszönő viszonyban sincs az elképzelésekkel -, azért jó tudni, hogy rengeteg esetben sikerrel zárul a történet. Az igények és elvárások megfelelő tolmácsolása, valamint a fodrász szakértelme is sokat számít, persze bakik minden megfontolás mellett becsúszhatnak. Az alábbi nők nem bánták meg, hogy új fazonra, vagy hajszínre váltottak, sőt, meglehetősen jól sült el az átalakulásuk.

Jól tették, hogy meglépték: frizuraváltás megbánás nélkül

Nem biztos, hogy lelkesen buzdítanánk a barátnőnket, ha azzal állna elő, hogy hosszú szőke haját rövid, lilás pinkre cserélné. Túl sok, túl nagy változás ez hirtelen, de ennek a hölgyeménynek bejött! Az üdítő végeredményhez az is hozzájárul, hogy új frizurájával, sokkal egészségesebbnek tűnnek a tincsei.

Bár a mogyoróbarna, félhosszú haj természetes hatással bír, és roppant nőies, megesik, hogy minden igyekezet ellenére, sehogy sem áll. A szőke pixie-fazon jó döntésnek bizonyult, jobban kiemeli a szép szemeket és a finom arcvonásokat.

A hosszú haj idősebb korban sem tilos, sőt, sok esetben irtó nőies. Ám ettől a frufrus frizurától tényleg jobb volt megszabadulni. A lángoló vörös hajszínt csak kevesen merik bevállalni, pedig, ha harmonizál az egyéniséggel és a bőrtónussal, szépen élénkíti az arcot, és igazán fiatalos, dögös hatást kelt.

Nem biztos, hogy a hosszú lobonc minden esetben a legnőiesebb választás, akadnak olyan kivételek, amikor a frizuraváltás hangsúlyosabbá teszi az arcot, és szinte felfrissíti a megjelenést.

Hosszú lob frizurával valahogy karakteresebb és stílusosabb lett ez a fiatal nő.

Olykor az is sokat lendít a külsőn, ha néhány árnyalattal világosabb hajszínt, és tíz-húsz centivel rövidebb fazont kap az alapfrizura.

Amikor a hosszú haj szinte rőzseszerűvé válik, jobb megszabadulni tőle. Egy rövid francia bob fazon jó döntés lehet, hiszen roppant nőies.

Sok esetben az új frizura dúsabbnak láttatja a vékony szálú, esetlen hajat, ez a frufrus fazon remekül példázza a szerencsés választást.

A skandinávszőke bevállalása merész húzásnak tűnik, de gyönyörűen feldobja viselője hamvas arcbőrét. Az új fazon is előnyösebb számára, mint a korábbi, fejtetőre rálapuló, semleges frizura.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés