A melírozott frizura még mindig tud újat mutatni, és idén elképesztően izgalmas és ízléses formában tér vissza. A napszítta hatás nagyobb színváltoztatás nélkül is feldobja a megjelenést, és optikailag tömöttebb hatást kölcsönöz a hajfazonnak.

hirdetés

Az utóbbi években a színátmenetes ombre, és a világosabb tincsekkel felturbózott balayage festési technikák voltak a legnépszerűbbek. A lágy színátmenetek igazán természetes hatást kölcsönöznek a hajviseletnek, míg a finoman vágott rétegek megnövelik a volument. A napszítta hatású frizura a tavaszi trendek elmaradhatatlan kelléke, amelyet a melírra hasonlító nosztalgikus technika tesz izgalmasabbá.

A melírozott tincseket ma már össze sem hasonlíthatjuk a régebbi, csíkos változatokkal, melyek erős kontrasztot teremtettek a frizurában, ami ilyenformán a legjobb indulattal sem tűnt természetesnek. A most divatos babylights festési módszer azonban lehetőséget ad arra, hogy a haj alaptónusában csak egy-egy világosabb terület bukkanjon fel, szinte egybeolvadva a sötétebb rokontónusaival, mintha kicsit megszívta volna a nap.

A napszítta hatás teljesen más, mint a csíkosra melírozott frizura

A klasszikus ombre esetében a hajvégek felé haladva világosodnak a színátmenetek. A balayage technikák sokkal természetesebb hatást keltenek, szinte egybemosódnak a világosabb-sötétebb tincsek.

A napszítta hatást könnyű elérni, hiszen a fodrász csupán pár tincset világosít ki, miközben a frizura többi része változatlan marad. A haj alapszínét veszi alapul, melynek ragyogóbb refelxtónusaival tarkítja a tincseket. A babylights módszer különösen finommá és lággyá varázsolja az összképet.

A melírozott frizura régen rendkívül kontrasztos volt, ebben az esetben a világosabb tincsek jobban beleolvadnak az eredeti hajszínbe. A technika igazán természetes hatást kölcsönöz, a végeredmény olyan lesz, mint amikor nyáron megszívja a loboncot a nap.

Legtöbbször az alaptónust világosítják, így a hajviselet sokkal fényesebbé válik.

A világosabb, és fokozatosan sötétedő szekciók optikailag dúsabb hatást kölcsönöznek a frizurának, amelyet a lágy loknik csak tovább fokoznak.

A finom átmenetek mellett megjelentek a melírra hasonlító festések, melyek felelevenítik a nosztalgikus trendeket, és vibrálóvá teszik a megjelenést.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés