A lépcsőzetes fazon otthon is felfrissíthető, ezzel a trükkös vágási technikával akár te is meg tudod csinálni. Azért nem árt egy kis kézügyesség, csak saját felelősségre ajánljuk!

hirdetés

A vírushelyzet az élet számtalan területén változásokat hozott, a szépségápolást illetően is beleszólt néhány dologba. A kötelező otthonlét miatt sokan arra kényszerültek, hogy saját maguknak frissítsék fel a frizurájukat. Valljuk be, rengeteg borzalmas eredmény született. Ez nem feltétlenül a kézügyességen áll vagy bukik, elég egy apró hiba, és máris elúszott a sikkes, nőies fazon.

Az interneten már korábban is lehetett találkozni különböző hajvágási trükköket bemutató videókkal, ám a számuk azóta igencsak megszaporodott. Nem árt kellő óvatossággal hozzáállni a furcsábbnál furcsább technikákhoz. Előfordulhat, hogy élesben nem feltétlenül azt az eredményt kapja az ember, amit a videó alapján elvárt volna. Ezt a verziót is csak saját felelősségre ajánljuk!

Így frissíthető fel a lépcsőzetes fazon pár lépésben

Sokak szerint a klasszikus egyenes frizura vágása a legnehezebb feladat, ugyanis abban az esetben, ha egy kicsit ferdén sikerül, vagy egy-egy tincs rövidebb lesz a többinél, az apró hiba már feltűnően lerombolja az összképet. A lépcsőzetes fazon esetén talán egy fokkal könnyebb a helyzet, azonban még a legprofibb trükkbe is bele lehet bukni, ha az ember lánya nem eléggé tapasztalt.

A fazon felfrissítése egészen más, mint egy új fazon kialakítása, ami mindenképp szakembert igényel. Ebben az esetben a lépcsőzetes kialakítás adott, csupán a szálak irányát kell követni a vágás során, ami egy trükk segítségével könnyebb lehet.

Ebben a videóban a blogger lépésről lépésre mutatja meg, hogy hogyan frissíti fel lépcsőzetes frizuráját otthon.

Hajgumival választja el az egyes rétegeket, ami már önmagában hibalehetőség lehet. Ha nem sikerül szépen elválasztani egymástól a szálakat, netán elcsúszik a választóvonal, az eredmény közel sem olyan lesz, mint amit a szuper technika ígér.

Egy másik rendkívül fontos részlet maga az olló. Semmiképp nem ajánlott, sőt, tilos életlen ollóval belecsapni az otthoni hajvágásba, a mindennapokban használt papírvágó verzióval pedig különösen rizikós lenyírni a tincseket. Ha már otthon ügyeskedsz, mindenképpen szerezz be egy új hajvágó ollót, vagy éleztesd meg azt, ami már régóta otthon pihen a szekrény mélyén.

A réteges, lépcsőzetes fazon egyébként rendkívül trendi manapság, elképesztően feldobja a megjelenést, ráadásul dúsabbnak mutatja az elvékonyodott, lelapuló frizurát.

Bár ezek a fotók valóban nagyon inspirálóak, azt mindenképpen szem előtt kell tartani, hogy a képen látható frizurákat mind-mind profi fodrászok készítették. Ha nincs tapasztalatod a hajvágásban, rizikós lehet otthon próbálkozni, pláne segítség nélkül.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés