A festett haj hamar tönkremegy a mindennapos hajformázás, beszárítás során, gyakran előfordul, hogy a vasalástól, göndörítéstől töredezett, száraz szénaboglyává válik a hajkorona, és a színe is megkopik. A hajkatasztrófa legjobb ellenszere a teljes átalakítás, előtte-utána felvételen a vágás, átfazonírozás és a profi színválasztás ereje!

hirdetés

Amikor a hajmentő ápolás már nem hoz eredményt, és teljes átalakításért kiált a frizura, aranyat ér a szakszerű átfazonírozás és hajfestés, melynek jótékony hatását az alábbi előtte-utána felvétel is tökéletesen példázza.

A gyorsan zakatoló mindennapok sűrűjében nő legyen a talpán, aki gondosan, megfelelően tudja ápolni a festett haját, annak minden igényét figyelembe véve. Gyakran megesik, hogy kapkodva készül a frizura, a formázás pedig a tincsek kárára megy, ami hővédő használata mellett éppúgy előfordul. A hosszasabb kényeztetésre, amit meghálálnak az elgyötört, megviselt szálak, olykor nincs idő, így sokan tapasztalják, hogy a csodásan elkészített szalonfrizura néhány hónap múlva töredezetté, lestrapálttá, szárazzá válik.

 

Ilyenkor mentőöv lehet egy teljes átalakítás, a fazon és a szín újragondolásával. Sokan nem tudják, de akadnak szimpla fodrászok, illetve vegyszeres szakemberek. Igazán előnyös hajszínt csak a színszakértő, avagy az újfajta festési technológiákhoz, illetve a vegyszerekhez is értő szakember tud festeni.

A különbség – hiszen minden fodrász vállal festést –, hogy a vegyszeres szakember minősítésű fodrász mélységeiben ismeri mind a színváltoztató, mind a formaváltoztató készítményeket és technikákat, profin tud természetes és extrém hajárnyalatot kikeverni, és a színkeverésen túl a különböző vegyszeres anyagok elegyítéséhez, valamint a vágási eljárások alkalmazásához szintúgy megvan a kellő tudása és tapasztalata.

Nagyobb szalonokban külön színszakértő vegyszeres szakember dolgozik a fodrász mellett, míg az egyikük a vágásért, fazonért felel, a másik az árnyalat kiválasztását, a haj előkészítését és ápolását, valamint magát a festést végzi. Ő keveri ki a kívánt tónust, de előtte felméri a szálak állapotát, és annak megfelelően választja ki a színelőhívót és festéket.

Előtte-utána felvételen, hogyan alakul át a töredezett, lestrapált frizura

Az elkopott, elégett hajvégeket hiába ápolja gondosan az ember, csak ideig-óráig menti a helyzetet, az elvékonyodott hajvégek ugyanis nem fognak visszagyarapodni. A vágás az első lépcsőfok a szép, egészséges frizura felé, ami által eltűnnek a seprűs, rőzseszerű végek, a tincsek pedig felszabadulnak. Ilyenkor gyakran az „elhalt” rész határozza meg az új fazon hosszát.

A fodrász felméri, milyen állapotban van a hajtömeg, ha dúsítani kell, ahhoz választ megfelelő fazont. A videóban látható hölgy abszolút rábízta magát a mesterek szakértelmére, szabad kezet adott nekik a frizura átalakításában.

A fazonírozás nem annyiból áll, hogy levágják a sérült hajvégeket, hanem különféle vágástechnikákkal éri el a fodrász, hogy igazán jó tartást kapjanak a tincsek. A színszakértő más-más vegyszereket alkalmaz vékony szálú, sérülékeny hajra, mint az erősebb, dúsabb tincsekre, tehát a haj állapotának javításához ő maga éppúgy hozzátesz, még ha vegyszerekkel is dolgozik. Az utolsó fázis a bőrtónushoz és stílushoz tökéletesen passzoló hajszín megválasztása, és persze a festési procedúra.

A vegyszeres szakértő ügyel arra, hogy a szálak kevésbé sérüljenek a folyamat során, illetve a festett haj ápolásához is remek tippeket tud adni. A szalonszépségű frizura mindig ápolt, friss, rugalmas, puha és selymesen fénylő, az eredmény azonban nemcsak a fodrászok szakértelmén, hanem az utóápoláson, otthoni kezelésen is múlik. Az előtte-utána felvételen jól látszik, milyen lágy textúrát kapott a korábban elhanyagoltnak tűnő frizura.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés