A hajvágás fiatalító ereje nagyon jól tud érvényesülni, ha el van találva a fazon. A rövidebb tincsek is látványosan fokozhatják a nőies vonzerőt.

hirdetés

Ilyen látványos tud lenni a hajvágás fiatalító ereje

A hajvágás fiatalító ereje nem csak legenda, a jól eltalált fazon és árnyalat fokozza a megjelenés nőiességét. Nagyon sokan ragaszkodnak a korábban bevált stílushoz és hajhosszhoz, márpedig egy látványos fazonváltás alaposan fel tudja rázni az évek során snasszá vált frizurát. Bár még mindig él az a beidegződés, miszerint a nőiesség és a vonzerő a haj hosszával arányos, a divatos rövid frizurák bizony rácáfolnak erre a sztereotípiára.

Bizonyos esetekben, például, ha igénybe vett hajról van szó, látványosan átalakul, sőt, fiatalosabb lesz a megjelenés, amikor eltűnnek a száraz, töredezett hajvégek. Az idő múlásával felbukkannak az ősz tincsek, ami sokakat egyre gyakoribb hajfestésre sarkall. A rendszeres festegetés cseppet sem tesz jót a hajszálaknak, a frizura tapintása egyre érdesebbé, durvábbá, szárazabbá válik. Ha nem lenne elég a kemikáliák okozta sérülés, a hajtömeg a kor előrehaladtával egyébként is veszít nedvességmegtartó képességéből, ezáltal már kevésbé rugalmas és lágy az esése.

A videóban látható hölgy sokáig ragaszkodott a hosszú fazonhoz, ám a rövidebb stílus nőiesebbé tette a megjelenését. A tincsek egészségesebbek lettek, az új vágás pedig alaposan felrázta a stílusát.

Természetesen az idő múlásával sem kell lemondani az egészséges hosszú frizuráról, a megfelelő ápolás mellett az őszülő haj is ragyogó lehet és megőrizhető az egészséges rugalmassága. Csillogó tincsek ide vagy oda, az unalmas, lelapuló hosszú fazon helyett azonban sokszor érdemesebb bevállalni egy stílusos rövidebb frizurát. Ilyenkor a hajvágás nem csak fiatalító hatással bír, a vékony, fejtetőre lapuló tincseket is alaposan felrázza. Az eredmény sokkal dúsabb, dinamikusabb hatást kelt, amitől nőiesebb és vonzóbb lehet a megjelenés.

Megesik, hogy már unalmas a szimpla félhosszú frizura, de előfordul, hogy a viselője nem mer belevágni a változtatásba. Ám rövidebb tincsekből is lehet izgalmasat alkotni, ráadásul mindehhez nem muszáj megszabadulni a teljes hajhossztól. Egy jól eltalált fazonnal szépen dúsítható a lelapuló stílus, miközben a fiatalító hatás éppúgy szembetűnő lesz a stílusváltásnak köszönhetően.

Amikor elkezdődik az őszülés, nagyon sokan szőkítéssel, világosabb festéssel próbálják elfedni a hamvas lenövést. Az eredeti hajszín leszívatása azonban csúnyán haza tudja vágni a hajszálak állapotát. Ideig-óráig működik a trükk, azonban amikor már sprőddé, szárazzá válnak a hajvégek, érdemes bevállalni egy sikkes, fiatalító rövid fazont.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés