Egy frissítő hajvágás teljesen átalakíthatja az arckaraktert, a rövid frizura éppen annyira sikkes és nőies lehet, mint a hosszabb verziók. Persze, sok múlik a fazonon és azon, hogy mennyire passzol viselőjéhez, de olykor óriási változást jelent a stílust és a megjelenést illetően, ha nem csak az elvékonyodott, sérült hajvégektől szabadul meg a frizura, hanem egészen új fazont kap. Ezek a nők bevállalták a rövidebb hajstílust, és cseppet sem bánták meg.

hirdetés

Az átalakuláshoz számos tényezőt figyelembe kell venni

Számos nő szó szerint ragaszkodik a hosszú tincsekhez, bizonyos esetekben még akkor is, amikor a frizura nagyobb része töredezett, sérült szálakból áll. Ilyenkor mindenképpen érdemes meglátogatni a fodrászt, hiszen a csúnya, megviselt hajzuhataghoz képest sokkal sikkesebb és rendezettebb hatást kelt az új fazon. Attól igazán nem kell félni, hogy a rövid vágás elnyomja a belülről áradó nőiességet. Sőt, a legtöbb hajfazon inkább felerősíti!

Csupán az számít, hogy megtaláld a megfelelő formát és stílust. Ebben a legtöbb esetben a profi szakember segít, ám különböző fotók, videók böngészésével éppúgy előrelendítheted a folyamatot. Rengeteget számít, hogy milyenek az arc jellemzői, a különböző formákhoz más-más hajstílus passzol igazán. Nagyon fontos, hogy a frizura kiemelje az egyedi karaktert, előtérbe helyezze az előnyöket. Éppen ezért előfordulhat, hogy hiába tetszik igazán valakinek a hosszú, fenékig érő lobonc, az összhatás mégsem lesz az igazi.

 

A frizura minősége, tapintása és az állása éppúgy beleszólhat a folyamatba. Az, hogy mennyire dús és erős szálú, nagyban meghatározza, hogy milyen fazonok állnak jól az illetőnek. Míg vékony szálú haj esetén éppen az a cél, hogy az erőtlen szálak tartást kapjanak, dús lobonc esetében figyelni kell rá, hogy a beújított stílus ne keltse egy oroszlánsörény hatását.

Az sem mindegy, hogy hol találhatók forgók és milyen a tincsek esése. Sokszor a fotón látott fazon nem kialakítható az adott frizurából, ám ezt egy profi szakember már azelőtt észreveszi, hogy atomrövidre vágná a hosszú tincseket. Lehet próbálkozni otthoni sufnituning fodrászkodással, ám míg egy frufrut egy kevés kézügyességgel le tud vágni magának az ember lánya, a stílusújításhoz mindenképpen érdemes segítséget kérni.

A profi hajvágás új stílust faraghat: ezek a nők rövid frizura mellett döntöttek

Sokan rettegnek attól a pillanattól, amikor búcsút intenek a hosszú tincseiknek, ám semmiképp nem érdemes izgulni. A rövid fazon fantasztikus kisugárzást eredményez, kiemeli a nőies vonásokat és tartást ad a frizurának, ha sikerül megtalálni a megfelelő fazont.

Az alapos átalakítás következtében nem csak ápoltabbnak hatnak a szálak, a haj esése is teljesen átalakul. A bobfazon például tömöttebb, dúsabb eredményt garantál, mint a hosszan lelógó tincsek.

A tépett fazonok vagány, dögös hatást eredményeznek, miközben még a vékony szálú hajból is kihozzák a maximumot. Az elgyengült szálak tartást kapnak a lépcsőzetes vágási technikának köszönhetően, az eredmény szemmel látható lesz. A rövidebb verzióktól sem szabad megijedni. Noha a haj hossza tényleg eltűnik, a nőiesség abszolút megmarad. A pixie örök klasszikus, ráadásul számtalan verzió között lehet válogatni.

Az is megeshet, hogy nem csupán a haj hosszán érdemes változtatni, az árnyalaton szintén alakítani kell egy kicsit, hogy valóban látványos legyen a változás. A teljes átalakuláshoz mindkét lépésre szükség lehet, ilyenkor a szakember nem csupán az arc formáját és a frizura esését, tömegét méri fel, ami a fazonkialakításhoz fontos, a bőr tónusát éppúgy számításba veszi.

Kiemelt kép: Getty Images.

Cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés