Egy új frizura minden esetben feldobja a megjelenést, azonban csak akkor lesz igazán látványos az átalakulás, ha merészebb fazonírozás történik. A hajszínnel és a fazonnal egyaránt lehet ügyeskedni, a stílusújító hatás minden esetben garantált. Olykor nem csak a külsőnek, a belsőnek is jót tesz, ha kissé eltávolodunk a megszokottól. Ezek a nők belecsaptak a lecsóba, az eredmény pedig önmagáért beszél!

hirdetés

A megújulás, az örökös változás az élet része, éppen ezért a külső megjelenésünk sem lehet állandó. Folyamatosan formálódunk belül, ami a stílusunkra ugyanúgy hatással van, ráadásul rengeteg inspiráció alakítja az önmagunkról alkotott képünket. Éppúgy, ahogy a ruhatárat, a frizurát is érdemes időnként aktualizálni, ami nem kizárólag a divathoz igazodást, sokkal inkább a belső hang követését jelenti. Minden nő érzi, amikor a külcsín nincs összhangban a belbeccsel, ilyenkor felmerülhet a hiányérzet, vagy az elégedetlenség a megjelenés kapcsán, amit általában lázas kísérletezés kísér.

Vannak olyan élethelyzetek, amikor rendkívül sokat segíthet az alapos külső változás, ami nem csak a megjelenésnek, a léleknek éppúgy jót tesz. Mivel sokakban nem fogalmazódik meg teljes részletességgel, mi az, amin mindenképp változtatnának a hajviseletük kapcsán, érdemes profi szakemberre bízni a fellobbant megérzést, aki nagy tapasztalattal és hozzáértéssel fel tudja mérni a körvonalazódó vágyból, mi az, ami valóban jól állna az illetőnek.

Ahhoz, hogy valóban látványos legyen az átalakulás, nem árt bevállalni a frizura teljes átfazonírozását. A haj hosszán, fazonján mindenképpen érdemes alakítani, a tincsek tónusával pedig szintén fantasztikusan lehet trükközni. A profi fodrászok pontosan tudják, hogy az adott arckarakter és bőrtónus mellett milyen frizura mutat igazán jól, ezért érdemes kikérni a véleményüket a témában. Noha első blikkre hajmeresztőnek tűnhetnek a stílusújító ötletek, az eredmény a legtöbb esetben önmagáért beszél.

 

A külső átalakulás az új frizurával kezdődik

Az átalakuásra való törekvés mögött számtalan történet állhat. Egyesek az ősz lenövésüket szeretnék elrejteni, míg mások rászánják magukat arra, hogy felvállalják hamvas frizurájukat. Vannak, akik szimplán megunták hosszú tincseiket, míg mások csupán a lelküket szeretnék ápolni, és önbizalmukat turbóznák fel a megújult külsővel.

A fodrászhoz vezető út egyénenként eltérő lehet, ám az óhaj, ami oda hajtja az embert, gyakran ugyanaz. A legtöbb nő tanácstalan és bizonytalan azzal kapcsolatban, hogyan hozhatná ki magából a maximumot, ám ebben egy profi szakember óriási segítséget nyújthat. Az alábbi hölgyek többségénél a smink is változott, ami szintén sokat tesz hozzá a megjelenéshez, feltéve, ha finoman hangsúlyozza az arc előnyös tulajdonságait.

Egy új fazon sokat dobhat a megjelenésen

Előfordul, hogy a jól bevált fazon unalmassá, vagy egyszerűen csak idegenné válik az évek során. Szinte minden nőnél eljön az a pillanat, hogy a megszokott frizuráját valami új, egészen más stílusra cserélné. Sokszor a szimpla hajvágás is éppen elég ahhoz, hogy teljesen átalakuljon a külső, és fiatalos, sikkes megjelenést kölcsönözzön az átformált hajfazon.

Érdemes tépett, lépcsőzetes verziót választani, nem szabad félni a hajhossz elvesztésétől. Vannak olyan megoldások, amelyek sokkal dúsabbnak és élettel telibbnek mutatják a szálakat, ennek köszönhetően pedig még az arc is kivirul.

Egyesek hosszú idő után döntenek úgy, hogy bevállalják az ősz tincseket

Az ősz haj festegetése nem kis feladat, a lenövés elfedésével bőven el lehet bíbelődni, különösen otthon. Sokan már az első ősz hajszál láttán pánikba esnek, és minden erejükkel azon vannak, hogy az összes hamvas, csillogó szálat eltüntessék. Egy idő után fárasztó és nehézkes a procedúra, ráadásul a haj is károsodik az állandó utánfestéstől. A deres tincsek sok nő számára még mindig szorongást okoznak, mert úgy képzelik, őszes, hamvas frizurával idősebbnek tűnnének a koruknál.

Ám a fodrásznál arra is lehetőség van, hogy a hamuszürke, mákos színátmeneteket ellágyítsa, ezüstössé varázsolja a szakember, ami bár újabb festést kíván, annak lenövése már szinte alig látható, ezáltal lényegesen ritkábban kell megejteni a színkorrekciót. A csillogó, fehérből ezüstbe hajló hajkorona gyakran inkább felpezsdíti az arctónust, semmint felerősítené a fáradtabb vonalakat. A megfelelő hamvas árnyalat eltalálásában pedig színszakértő fodrász nyújthat segítséget.

Egy dolog biztos, amennyiben a hamvas színátmenet sikkes, nőies fazonnal társul, az ősz haj cseppet sem kelt öregítő hatást. A festett hajszín leszívatását, valamint a tincsek átalakítását mindenképp profi szakemberre kell bízni, ez ugyanis egy kényes folyamat, ami nem csak csillogó, puha hajkoronát eredményezhet, hanem lestrapálhatja a sérülékeny szálakat. Az otthoni ügyeskedés kárt tehet a hajszálak szerkezetében, ebből adódóan pedig töredezett, sérült és kopott lehet a frizura, ezáltal rosszul sül el az átalakulás. A hajápolási szokásokat szintén érdemes átalakítani egy kicsit, nem árt tisztában lenni az ősz haj igényeivel.

Olykor egy merész hajszín hozza meg a kellő változást

Van, akinél nem a természetes külső a célravezető, különösen, ha a vibráló személyiségét szeretné kidomborítani. Egyesek kreatívabb, izgalmasabb megjelenésre vágynak, míg mások a vagányságukat szeretnék felerősíteni. Esetükben a merészebb, karakteresebb hajszínváltás jobban beválhat. A vörös, lilás tónusok elképesztően dögös kisugárzást kölcsönöznek, ráadásul roppant trendinek számítanak manapság.

Akinek korábban sötét árnyalatú volt a frizurája, kipróbálhatja a szőkés, melírozott, vagy éppen balayage technikával festett tónusokat. A világos hajszínnel rendelkezők számára a csokoládébarna, a mogyoró és a mézszín jelentheti a változást, ezekkel aligha lehet mellényúlni.

Kiemelt kép: Getty Images.

Cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés