A jól eltalált hajvágás egészen átformálja a frizurát, pláne ha egy technikásan kialakított, sikkes fazon váltja fel a töredezett, elvékonyodott végű hajkoronát. Ezek a nők bevállalták a rövidebb stílust, a különbség szemmel látható.

hirdetés

A dús frizura némileg egy adottság. Egyeseket vastagabb tincsekkel áldott meg a sors, míg mások erőtlenebb, vékonyabb szálakat, kevesebb hajtömeget nyertek a genetikai lottón. Bizonyos határokon belül egy profi fodrász és egy jól megválasztott fazon abszolút át tudja alakítani a szálak tartását. Csodát senki nem tud tenni, ahogy varázsolni sem lehet az ollóval, ám van néhány olyan technika és stílus, amely látványos eredményt ígér, hajtípustól függetlenül.

Előfordul, hogy valaki foggal-körömmel ragaszkodik a hosszú tincseihez, ám a töredezett, elvékonyodott szálak lestrapáltnak és nyúzottnak láttatják a frizurát. A nőies megjelenés nem feltétlenül a haj hosszán múlik. Egy rövidebb fazon éppolyan csinos lehet, mint a látványosan hosszú frizura. Az elkopott végű, sprőd, rugalmatlan hajkorona nem erősíti a nőies megjelenést, bármilyen hosszal is rendelkezik.

A hajvágás technikája és a színválasztás a dús hatású fazon kulcsa

A változást a fodrászok által készített videók szemléltetik a legjobban. Amint a vendég ráveszi magát, hogy megszabaduljon a töredezett, sérült hajvégektől és szakemberre bízza a fazonírozást, dúsabb, élettel telibb lesz az eredmény. Lehet valakinek alapvetően nagyobb tömegű frizurája, ha idővel erőtlenné és rugalmatlanná válnak a szálak, nem valósul meg a dús hatás. Ilyenkor célszerű megszabadulni a sérült részektől és kipróbálni egy rövidebb fazont.

A vágás technikáján túl a hajszín is sokat nyom a latban. Többen úgy gondolják, hogy az eredeti hajszín passzol leginkább a bőrtónushoz és az arckarakterhez, hiszen nem véletlenül kaptuk az adott árnyalatot. Ennek ellenére bizony előfordul, hogy egy kikevert mesterséges tónus, illetve személyre szabott festés sokkal jobban illik az illető személyiségéhez és megjelenéséhez. A reflexszínekkel játszó, árnyalt festés ráadásul még a dús hatásra is rádob egy lapáttal.

Még csak nem is kell feltétlenül az egész frizurát rövidre nyírni és átfesteni, sokszor bőven elegendő, ha pár tincset alakít át a fodrász színében és formájában egyaránt. A lépcsőzetesen vágott hosszú frufru például remek megoldás, amennyiben valaki minimális változásra vágyik, mégis egy dúsabb, sikkes fazon felé kacsingat.

Az arc formája és karaktere határozza meg igazán, hogy melyik fazon lesz az, amelyik dús, rugalmas hatást eredményez. Frufruval, lépcsőzetes vágással sokat lehet dobni a hajtömeg tartásán. Azt azért érdemes szem előtt tartani, hogy az első hajmosás után egészen másként áll majd a frizura. A fodrászok profi technikával szárítják be a tincseket, amit otthon nem mindig lehet leutánozni. Célszerű olyan vágást kérni, amellyel nem kell sokáig ügyeskedni a tükör előtt. A szakemberek különféle vágástechnikákkal érik el, hogy a tincsek irányt és tartást kapjanak.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés