A téli szezon nem finomkodik, a vörös haj abszolút az élre tört az aktuális divat repertoárjában. A vadítóan dögös árnyalatoknál nincs nőiesebb, ráadásul a feltűnőbb verzióktól kezdve egészen a finomabb, könnyedebb tónusokig minden megtalálható a palettán. Az idei év kedvence a fűszeres cseresznye, amely garantáltan jó választás lehet, ha valaki stílusújításra szánja el magát.

hirdetés

A barna és a szőke igazi klasszikus, amelyek felváltva vezetik az aktuális hajszíndivat népszerűségi listáját. Azonban előfordul, hogy egy-egy merészebb, ütősebb árnyalat lesöpri őket a dobogó tetejéről. A fűszeres cseresznye trendje bombaként robbant a szezonban, a vörös tónusok abszolút meghódították a téli irányzatokat.

Nem is véletlenül, ugyanis valljuk be, cseppet sem mindennapi hajszínről van szó, a különböző verziók ráadásul rendkívül változatosak, különlegessé és egyedivé varázsolják a megjelenést. Ha épp hajfestésen és stílusújításon gondolkozol, érdemes átgondolnod, hogy bevállalj egy kicsit merészebb átalakulást.

Nem feltétlenül kell a teljes frizurát vörösbe borítani, manapság inkább a különlegesebb festési technikákat alkalmazzák a fodrászok. A balayage módszerrel például kellően átalakul a frizura, új színt kap, azonban az eredmény cseppet sem kelt túlzó vagy éppen mesterkélt hatást. A vörös pigmenteket ebben az esetben más színekkel, árnyalatokkal kombinálják, így a frizura egy természetes árnyalást kap, az eredmény pedig lehengerlően szép, dús hatást ígér.

 

A vörös haj a legnagyobb divat a szezonban: ezek az árnyalatok hódítanak

Fűszeres cseresznye

A szezon legdögösebb, legtrendibb hajszíne egyértelműen a fűszeres cseresznye. Ez a vörös árnyalat sokak számára ismerős lehet, ugyanis a Szex és New York című sorozatban Cynthia Nixon sokáig ezt a tónust viselte.

A sikkes, dögös vörös hajszínnek nem csupán a neve különleges, maga az árnyalat is elképesztően egyedi és meghatározó. Remekül mutat, ha a teljes frizura ebben a színben tündököl, de mézes barnával keverve még csodálatosabb eredményt ígér.

Fahéjvörös

A fahéjvörös egy kicsit barnásabb, mélyebb árnyalat, mégis erősen látszanak benne a vöröses pigmentek. Ha valaki nem szeretne túlzottan feltűnő, erőteljes vörös hajszínt, tökéletes választásnak bizonyul. A fény játéka teszi igazán különlegessé, ugyanis egészen másnak tűnik bent, mint a napfény ragyogásában.

Barackvörös

A barackvörös már a tavalyi szezonban is meghódította a hajszíntrendeket, népszerűsége pedig idén sem hagyott alább. Látványosan feldobja a megjelenést, különlegessé teszi a komor, téli külsőt. Az sem gond, ha kissé sápatag, fakó bőrtónus mellé választja valaki, kifejezetten nőies eredménnyel szolgál.

Vöröses szőke

A szőke és a vörös keveredése egyáltalán nem új keletű. Sokan teljesen véletlenül válnak vörössé, amikor szőke hajszínt választanak. Az eredmény azonban elképesztően különleges lehet, manapság pedig a fakó vörös árnyalat kifejezetten trendi és divatos választás.

Kiemelt kép: Getty Images.

Cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés