Száraz, megviselt hajra egy házilag összedobott pakolás éppen olyan hatékony lehet, mint a drága kozmetikumok. Néha a legkézenfekvőbb alapanyagok bizonyulnak a legjobb megoldásnak, ezért érdemes tenni velük egy próbát!

hirdetés

A haj minden évszakban gondos ápolást igényel, máskülönben a környezeti hatások, a hőhatású hajformázó készülékek, de még a rossz hajmosási és fésülési technikák is károsíthatják.

Noha számtalan zseniális kozmetikum sorakozik a boltok polcain, melyek speciálisan arra lettek kifejlesztve, hogy életet leheljenek a száraz, fakó tincsekbe, a házi kutyulmányokat sem szabad élből leírni. Rengeteg hasznos, kifejezetten hatékony alapanyag lapul a konyhában, amelyekkel megéri kísérletezni. A galériában több receptet is találsz.

 

Ezekből az összetevőkből készüljön a pakolás, ha száraz hajra szánod

A száraz, fakó, megviselt tincsek újra erőre kapnak, ha megfelelő gondoskodásban van részük. Az otthoni pakolásokat sem mindegy, hogy miből készíted el. Hajtípustól, illetve problémától függően más és más alapanyagokat érdemes belecsempészni a házi hajmaszkba. Ha hidratálni szeretnéd a kitikkadt szálakat, érdemes banánnal, mézzel vagy joghurttal próbálkoznod, de a tojás, az avokádó, az almaecet és az olívaolaj sem rossz választás.

A banán rengeteg olyan vitamint tartalmaz, ami elősegíti a sprőd, száraz tincsek megújulását. Valóságos antioxidáns-bomba, ami állagából adódóan remek alapanyag, ha házi hajpakolás készül a konyhában. Ajánlott hidratáló összetevőkkel kombinálni, melyek jól kiegészítik a banán tápláló erejét.

Az avokádóval és a tojással sem lehet mellényúlni. Mindkettő alaposan hidratálja a száraz hajszálakat, életet lehelnek a kitikkadt, megviselt frizurába. Akár együtt, akár külön-külön is bevetheted őket, állagukból adódóan szuperül működnek egy pakolás részeként. Ha hígítani szeretnéd a pakolást, érdemes adnod egy esélyt az almaecetnek, zseniális hatással van a hajra.

A joghurt proteintartalma kimagasló, ebből adódóan pedig mélyen táplálja a kiszáradt, megviselt frizurát. Erősíti a szálakat és friss, egészséges, csillogó hatást eredményez. Az olívaolaj hasonlóképp működik a durva tapintású, sprőd szálakon, vitamintartalmának köszönhetően csodát művel a kitikkadt tincsekkel. A méz sem kevésbé hatásos, mélyen hidratál, sőt, még a töredezés megakadályozásához is hozzájárul.

Kiemelt kép: Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés