Kiengedve gyakran lelapul, összefogva pedig olykor kevésnek tűnik a vékony szálú haj, de nem kell elvetni a fonás, illetve a konty készítésének gondolatát, hiszen egy kis trükközéssel megoldható, hogy vastagabbnak, tömöttebbnek tűnjön a frizura.

hirdetés

Esetlenül lóg a copf, olyan kis nyeszlett a fonás és a konty – és ezek csak a legtipikusabb problémák a vékony szálú haj esetében. A kis volumenű, lelapulásra hajlamos tincseket beszárítással sem könnyű rávenni arra, hogy tartósan dúsnak mutatkozzanak, így sokak számára az a legkézenfekvőbb, ha feltűzött, összefogott frizurát viselnek. Ám a fonatok olykor kíméletlenül árulkodnak a volumen hiányosságáról, a tarkókontyokról már nem is beszélve.

Ám nem muszáj kontyfánkkal vagy bonyolult fonási technikákkal bajlódni, hogy nagyobbnak tűnjön a hajtömeg.

Így fogd össze a hajad: a fonás és a konty is szóba jöhet vékony szálú haj esetén

Az összefogott hajviseletek nem feltétlenül ellenségei a vékony szálú hajnak, csupán előnyös frizurakészítési módot kell választanod. Mutatunk is párat!

Neked is ismerős, amikor a félig feltűzött frizura nem a kívánt hatást hozza? Ilyenkor jöhet a félcopf, de gyakran az is lelapul. Az alábbi videóban láthatod, mit kell tenned, hogy kicsit felturbózd a látványt.

A kis nyíllal továbblapozva, egy franciás kis tarkókonty elkészítését láthatod. Bár a lépéseket bemutató hölgyemény dús hatású hajjal rendelkezik, erre némi optikai csalás is rásegít. A titok a kövér loknikban rejlik. Bár első blikkre nem tűnik logikusnak, hogy miért kéne hajsütő vas vagy csavarók használatával bíbelődni, amikor utána konty készül a frizurából, de ennek egyetlen lényege van, hogy tömöttebbnek tűnjön a frizura. Erre azonban éppúgy rásegíthetsz a kontykészítési technikával. A dupla kontyból összegyúrt chignon roppant nőies, és többnek mutatja a hajtömeget.

Ha eddig megvagy, lapozz még egyet! A következő videón azt láthatod, hogyan lehet hajfánk nélkül tömöttebbé varázsolni az alacsony konytot.

A következő lecke azt a titkot fedi fel, miként lehet a fonással trükközni. Még ez sem haladószint, de nem árt lágy loknikat csalni a hajba hajsütő vassal, göndörítésre alkalmas hajvasalóval, vagy csavarókkal. Nem baj, ha kinyúlnak, mert a vékony szálú haj nem tartja meg sokáig a hullámokat, a laza textúra már önmagában is megnöveli a frizura volumenét.

Ugyanezt a metódust egyenesre vasalt tincsekkel is megmutatja a hölgyemény, sőt, továbbfejleszti az alapokat, és divatos dupla kontyot rittyent össze magának. Jól látható a frizura volumennövelő hatása.

A konty és a fonás sem jelenthet gondot, ha ezeket a frizurakészítési technikákat alkalmazod vékony szálú haj esetén. Tényleg beválnak a videóban látható trükkök, ráadásul könnyen elsajátítható lépésekből állnak.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés