A csinos kis francia konty elkészítése nem nagy ördöngösség, de jóval több előnye van ennél. Rendezetté teszi a hosszú hajat, ha nincs idő formázni, a mindennapi és az elegáns megjelenéshez egyaránt passzol, és mindemellett ellenállhatatlanul nőies.

hirdetés

Bár nem minden francia nő sikkes, bőven akadnak közöttük olyanok, akik úgy libbennek ki az utcára, mintha épp egy címlapfotózásra igyekeznének. Valószínűleg ők sem időmilliomosok, ám jól ismerik azokat az öltözködési, illetve smink- és frizurapraktikákat, amelyekkel gyorsan megnyerő eredményt érhetnek el, különösebb erőfeszítés nélkül.

A hosszú haj egyik előnye, hogy össze lehet fogni, ha kócos, zilált, vagy rakoncátlan, és nincs idő hosszasan bíbelődni a formázásával, beszárításával. A francia konty remek opció, de nem csak azért, mert könnyen elsajátítható az elkészítésének technikája. Néhány gyors mozdulattal kivitelezhető, mégis elegáns, sikkes szintre emeli a megjelenést, és minden alkalomra tökéletes.

A francia konty simán megoldja a reggeli hajkatasztrófát: csak egy hajgumi kell hozzá

Nem muszáj a haj ondolálásával kezdeni a műveletet, hiszen a francia konty nem csak laza, nagy volumennel mutat jól, hanem úgy is roppant nőies, ha a gondosan lenyalt tincseket fogod össze a tarkódnál.

A chignon – ahogy a franciák hívják – jellemzően az alacsony konty megnevezése, ám stílusát tekintve sokféle lehet. A feszesebb és a lazább verziók egyaránt sikkesek, most az utóbbira mutatunk egy igazán egyszerű példát.

 

Készíts a kezed ügyébe egy szilikon hajgumit, majd a tarkódnál válaszd szét a kezeddel a hajad. A két egyforma vastagságú szekciót lazán bogozd össze a videóban látott módon, majd készíts egy újabb laza csomót. Ha ez megvan, emeld meg a dupla csomót, azután a tincsek kimaradt végét keresztezd egymáson.

A következő lépés, hogy hajgumival rögzítened kell az így kapott művet. Ha laza textúrára vágysz, az ujjaiddal kissé húzd szét a csomózott kontyot, illetve a tarkódnál és a fejtetődön is lazítsd meg az összefogott szálakat. Ettől egy kis volument kap a haj. Végül csavard meg a kontyba rendezett tincsek kilógó végét, és rejtsd el a chignon alatt, mégpedig a hajgumi segítségével. Kedved szerint néhány rakoncátlan szálat az arcod környékén és a tarkódnál egyaránt szabaddá tehetsz, és, ha még futja az idődből, hajsütő vassal vagy hajvasalóval formázhatod kunkorivá a vékony fürtöket.

Ám szintén tökéletes lesz az összkép, amennyiben a kontykészítés előtt alaposan lesimítod az oldalt elválasztott hajad, a művelet végén pedig hajfény spray-vel és egy ízléses, csillogó csattal díszíted a frizurádat. A francia konty kedved szerint kombinálható hajpánttal, kendővel, és egyéb kiegészítőkkel, így könnyedén az öltözéked stílusához igazíthatod a hajviseleted.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés