A magas copf töretlen népszerűsége abban rejlik, hogy afféle reflexszerűen elkészíthető frizura, cseppet sem bonyolult, mégis roppant nőies tud lenni. Vékony szálú, kevés hajból összerittyentve azonban nem a legideálisabb hajviselet, de ezen könnyen segíthet egy zseniális fodrásztrükk, melynek segítségével játszi könnyedséggel elérhető a dús hatás. A tincsek hullámosítása és tupírozása nélkül is működik a dolog!

hirdetés

A magas copf örök klasszikus, ami a frizuradivattól függetlenül évről évre képes megőrizni lelkes rajongótáborát. Ám a hatvanas évek trendjeinek begyűrűzésével idén még nagyobb figyelmet kap, mint ezelőtt. A kor stílusához igazodva a dús, lágy esésű lófarok a nyerő, az akkoriban bátran adagolt tupír azonban nem összeegyeztethető az új, természetes hatást igenlő irányzatokkal, legalábbis csak finoman alkalmazható.

A hatvanas évek hajstílusai ma újra divatosak, de a magasra felpúpozott frizurákat jobb elfelejteni.

 

Mivel most előnyt élveznek a rétegesen felépített struktúrák, amelyek természetes módon emelik ki a frizura textúráját, valamint nagy hangsúlyt kap a haj egészséges, selymes fénye, a korábbi volumennövelő trükkök szóba sem jöhetnek. A púposan feltűzött, póthajjal felpolcolt, hajlakkfelhőben pácolt hajviseletek már elvesztek a múlt homályában, ami miatt cseppet sem kell bánkódni, mert nem tettek jót a hajszálaknak.

Az abszolút természetességre remek példát hoz Jennifer Lopez fodrásza, Chris Appleton, aki a Color Wow márka globális kreatív igazgatója, emellett pedig sztárok frizuráit csinosítgatja.

Évekig divatbemutatók színfala mögött szerzett tapasztalatot a mesterfodrász, manapság pedig sztárok haját turbózza fel fotózások, vörös szőnyeges események és fellépések előtt. Nem csak J.Lo, Kim Kardashian is lecsapott rá, mielőtt kamerák elé állna, rendszerint őrá bízza a frizuráját.

A sztárfodrász azonban gyakran hajtippekkel is segíti a nőket, legyen szó gyorsan elkészíthető vagy dúsnak ható hajviseletről, egyszerű, könnyen elsajátítható trükkjeit nem tartja magában.

Póthaj és tupír nélkül is dús lesz a magas copf: ezt kell tenned, hogy csodás esése legyen

Ez nem kizárólag a vékony szálú hajjal rendelkezők trükkje, bárki bevetheti, aki úgy érzi, nem elég hosszú a copf, ha magasra helyezi, vagy túl lapos a tartása. Egyenes szálú frizura esetén gyakori, hogy kiengedve szép esésű a hajzuhatag, ami cseppet sem tűnik kevésnek, ám amint összefogja az ember lánya, esetlennek, soványkának, unalmasnak bizonyul a copf maga.

Chris Appleton tanácsa pofonegyszerű: két részre kell felosztani a frizurát, amit rétegesen érdemes összefogni, nem egyszerre.
Először a fejtetőn készítsd el a copfot, majd a tarkónál kimaradt tincseket válaszd ketté, és úgy gumizd össze a már meglévő lófarok felett, mintha csak keretbe foglalnád. A dupla hajgumis trükk cseppet sem feltűnő, ha a hajad színéhez hasonló hajgumit használsz, nem fog átütni a szálak alól.

Hosszabbnak tűnik, és dús hatást kelt így a magas copf, ráadásul megőrzi természetes, lágy esését. Nem muszáj besütni vagy csavarókkal ondolálni a tincseket a frizurakészítés előtt, mert így is szuper tartást kap a haj, ezáltal megkímélheted magad a sok macerától.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés