A félig feltűzött frizura nem lapul rá a fejtetőre, ha ezt a trükköt alkalmazod. Nem nehezebb ez a módszer, de sokkal jobban mutat az eredmény.

hirdetés

A félig feltűzött frizura így mutat igazán

Vannak azok a napok, amikor nem áll sehogy a hajzuhatag, de a kiválasztott szett mellé mindenképpen valamilyen nőies, sikkes hajviseletre van szükség. Nem kell a teljes loboncot leengedni a zseniális összképhez, a félig feltűzött frizura mindig telitalálat, ha átmeneti megoldást szeretne az ember lánya.

A klasszikus változat rendkívül népszerű volt a kilencvenes években, de manapság, a retró láz feléledésével ismét meghódította a hétköznapi divatot. Sokan az esküvői frizurák közül is a visszafogott, nőies, mégis kényelmes félig feltűzött hajviseleteket részesítik előnyben, nem véletlenül. A tincsek felső harmadának felkötése megakadályozza, hogy a szálak megállás nélkül a szembe hulljanak, a fazon mégsem tünteti el a hosszú haj látványát és ragyogását.

Ez a változat még a fejtetőre lapuló hajtömeg problémájára is megoldást nyújt. Egy egyszerű trükk elegendő ahhoz, hogy az eredmény sokkal mutatósabb, sikkes hatást keltsen. A videóban lépésről lépésre láthatod, hogyan lesz igazán trendi és stílusos az összkép.

A félig feltűzött frizura rengeteg lehetőséget rejt magában. Könnyedén lehet díszíteni, de önmagában is kellően elegánssá, nőiessé varázsolja a megjelenést. Az egyetlen gond, hogy vastag hajtömeg, dús lobonc esetén is rálapítja a tincseket a fejtetőre. Ez igencsak furcsa összképet eredményez, ugyanis a szabadon, lógva hagyott szálak tömött, látványos hatást keltenek, a frizura ezáltal aránytalanná válik.

Érdemes egy kicsit megemelni a copfot, s egyfajta „búbot” készíteni, na persze nem a fodrászok által használt értelemben. Ajánlott dupla copfot csinálni, ezáltal sokkal különlegesebb hatást kelt majd a frizura. Az elsőhöz csak néhány elülső tincset kell felfogni, ehhez bőven elegendő egy szimpla szilikon hajgumi. Ezután jöhet a második, a klasszikus változatnál is alkalmazott copf, ami már a végleges fazont adja.

Az sem gond, ha nem áll minden egyes szál tökéletesen, ez a változat simán elbírja a kusza, rendezetlen hatást. Nem kell hatszor újrafésülni a tincseket, nem kell foglalkozni a tökéletes választékkal sem. Ez a csinos, félig feltűzött fazon abszolút megállja a helyét a hétköznapok során, és egy kis gyakorlattal pillanatok alatt elkészül.

A dupla copfolásnak köszönhetően nem gond, ha frissen van mosva a haj, ugyanis a tincsek így nem tudnak szétcsúszni. A már zsírosodó tövek sem okoznak problémát, ez a fazon abszolút jól leplezi, ha már hajmosásra lenne szükség.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés