A copf egyszerű, gyors és praktikus frizura, amit mindig elő lehet rántani a tarsolyból, ha már nem túl friss, vagy épp sehogy sem áll a haj, és nincs idő szépen beszárítani, formázgatni. A hosszú hajú nők többsége gyakran él ezzel a lehetőséggel, de nem muszáj leragadni a szimpla verziónál, egy kis cifrázással dúsabb és izgalmasabb lesz az eredmény.

hirdetés

A copf az elaludt, szétálló vagy lapos frizura megmentője, de nem csak akkor sütheted el, ha nincs jó passzban a hajad. Bár egy kimondottan egyszerű hajviseletről van szó, egy kis extrával könnyedén feldobható. Nem csak hajpánttal, csatokkal és hajékszerekkel tudod új szintre emelni a lófarok elkészítését, sőt, még bodorítani sem muszáj a tincseket ahhoz, hogy elegánsabb és dúsabb hatást érj el. Két könnyen összedobható verziót mutatunk, melyekkel akkor is boldogulsz, ha nem vagy jártas a frizurakészítésben.

Két egyszerű copf egy kis csavarral: stílusosabb lesz a frizura

Ha már a könyöködön jön ki a szimpla copf, tedd sikkesebbé egy kis fonással. Nem kell nagy cécó hozzá, csupán egy hajgumival többet vegyél ki a fiókból, és készíts a kezed ügyébe egy csatot vagy csipeszt, ami majd segédeszközként szolgál. Vízszintesen válaszd ketté a hajad valahol a fejtetőd és a tarkód között. A legjobb, ha a két szekció egyforma vastagságú.

Előbb az alsó tincseket fogd össze egy hajgumival, a felső részt addig csipeszeld fel, hogy ne zavarjon, majd szimpla fonástechnikával fond be, a végét pedig gumizd össze. Húzd szét jól a fonatot, a legalsó hurkon keresztül pedig vezesd át az alsó copfot. Így sokkal dúsabbnak fog tűnni a frizurád, mintha csak snassz módon összefognád.

A kifordított copf elkészítése semmivel nem kerül több időbe, mint a szimpla lófarok összeügyeskedése. Ám tartósabb, magasabb és dúsabb lesz a lófarok, ami frissen mosott haj esetén sem fog lecsúszni, összeesni. Egyszerűen fogd össze a hajad a szokásos módon, majd a hajgumit csúsztasd lejjebb, a kezeddel nyisd szét a tincseket, végül bújtasd át rajta a copfot, mintha kifordítanád.

Ettől kap egy kis támasztékot, így nem fog lelapulni a nap folyamán. Ráadásul sikkesebben mutat ebben a formában, pedig ugyanolyan egyszerű az elkészítési módja. Melyiket próbálod ki?

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés