A hosszú és félhosszú haj előnye, hogy sokféleképpen viselhető, ám a frizura elkészítése olykor időigényes és megkíván egy ügyességi szintet. A kapkodásban olykor még a legegyszerűbb alacsony konty összerittyentése is gondot okozhat, ha nincs a tarsolyodban egy szuper fodrásztrükk, amit könnyű ellesni. Jennifer Lopez fodrásza lépésről lépésre mutatja meg a kontykészítés  ultragyors módját, aminél a bonyodalommentes technika nem megy az esztétikum rovására, sőt, egy ilyen nőies hajviselet szimpla hétköznapokon és elegáns alkalmakon egyaránt megállja a helyét.

hirdetés

Az egyperces megoldások gyakran aranyat érnek, ha nincs idő a többlépéses, bonyolult frizurákra, mégis rendezett, elegáns összképre vágysz. Vannak olyan napok, amikor elegendő pár mozdulattal átfésülni a hosszú loboncot, de előfordul olykor, hogy kész katasztrófa az, ami visszaköszön a tükörből. Ha kimaradt a hajmosás, pedig időszerű lett volna, vagy csak szimplán nem engedelmeskednek neked a tincsek, és bármit teszel velük, lelapulnak, érdemes bevetni ezt a jól bevált, egyszerű hajkészítési praktikát.

Jennifer Lopez fodrászától már megszokhattuk, hogy nem titkolja a zseniális szakmai trükköket. Előszeretettel mutatja meg követőinek, hogy hogyan lehet gyorsan és egyszerűen tökéletes eredményt összehozni. Ezt a technikát elképesztően könnyű lekövetni, egy kis gyakorlással te magad is seperc alatt meg tudod majd csinálni az alacsony kontyot.

Chris Appleton technikája azért is fantasztikus, mert a hajgumit maximálisan elfedik a hajszálak. Ettől a csinos kis francia konty még inkább nőies és kifinomult külsőt varázsol, a frizura pedig nem egy hirtelen összecsapott sérót tükröz.

Az alacsony konty egyszerű, mégis elegáns összképet eredményez

A tipikus „jó lesz az úgy” mentalitás a frizurakészítésnél és a reggeli készülődésél különösen jelen van. Ha már nem friss a frizura, vagy épp nem úgy áll, ahogy kellene, a legtöbb nő pillanatok alatt orvosolja egy hajgumi segítségével. Ugyanennyi időráfordítással azonban rendezett, csinos konty is készíthető, csupán a megfelelő lépéseket kell leutánozni. Pár alkalom után már a kezedben lesz a technika, a hétköznapi frizura pedig pikkpakk elkészül!

A francia konty nemcsak pillanatok alatt összedobható, de rendkívül elegáns is. A szimpla hétköznapokon simán megállja a helyét, de fontosabb, nívós alkalmakra éppúgy érdemes elkészíteni ezt a hajstílust. Sokkal egyszerűbb, mint a magasra kötött copf vagy kontyfazon, a procedúra alig-alig rejt magában hibázási lehetőséget.

Remekül elfedi a már zsírosodó töveket, egy csinos hajékszer vagy csat segítségével pedig még különlegesebbé varázsolható. Rendkívül nőies viselet, hiszen szabadon hagyja a nyak és a vállak területét, ettől kifejezetten finom és könnyed megjelenést varázsol. Érdemes az elülső tincseket szabadon hagyni, így nem kelt túl merev vagy mesterkélt hatást az összkép. Ha a kilógó szálakat még laza hullámokkal is feldobod, garantáltan lenyűgöző lesz az eredmény.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés