A fonott haj irtó nőies, ám nem feltétlenül szükséges az egész loboncot átalakítani ahhoz, hogy valóban sikkes megjelenést kölcsönözzön a frizura. Elég csupán néhány tincset befonni, máris különlegesebbnek hat az összkép. Az sem baj, ha nem vagy a hajfonás nagymestere, egy roppant egyszerű trükk segítségével tökéletes eredményt érhetsz el. Csupán néhány szilikon hajgumira lesz szükséged hozzá!

hirdetés

A szimpla copf sem feltétlenül unalmas, ha egy kicsit sikerül megdobni a volument, máris különlegesebbé válik. Amikor szűkös a hajkészítésre szánt idő, számos nő választja ezt az egyszerű megoldást, hiszen ez a hajviselet remekül elfedi a zsírosodó tincseket, ráadásul pillanatok alatt összedobható. Mutatunk két gyors és praktikus trükköt, amivel sokkal sikkesebb lehet a megjelenés, nincs szükség hozzá nagy kézügyességre.

Így készül a fonott haj, ami tulajdonképpen nem is fonott

Ez a verzió a sietős reggeleken is belefér

Bár fonásnak tűnik, tulajdonképpen semmiféle fonási tudásra nincs szükség ahhoz, hogy a szimpla copf ilyen különlegessé váljon. Pár perc kell a megvalósításához és három darab szilikon hajgumi, az elkészítése így a sűrű reggelekbe is belefér.

 

Arra érdemes odafigyelni, hogy a leválasztott tincsek nagyjából megegyező vastagságúak legyenek. Nagyon felemásra sikerülhet az eredmény, ha egyik-másik oldalon kicsit több hajtömeget csípsz le.

A gumikat nagyon könnyű elfedni, akár valamilyen dísszel is megteheted, ám ennél könnyebb és gyorsabb megoldás, ha egy picit meghúzgálod a szálakat. Ettől nem hat lelapultnak a frizura, és még a hajgumik is fedésbe kerülnek. A legalsó, lófarkat tartó szilikon köré érdemes egy vékony tincset tekerni, így maximálisan természetesnek hat majd az összkép.

Elegáns, különleges frizura, ami akár alkalmi viselettel is mutatós

Ez a frizura már azokat is biztosan megtéveszti, akik az előzőről még kapásból tudták, hogy valamilyen trükkös módon készült, nem pedig fonással. Sokkal magasabban kezdődik, mint a másik, ám tény, hogy elkészíteni is nehezebb egy picit. Ettől függetlenül még mindig nincs szükség fodrászkezekre, csupán szilikon hajgumikra és némi rutinra.

 

Első ránézésre sokkal bonyolultabbnak tűnik ez a megoldás, ám megéri a bíbelődést. A tökéletes eredményhez nem árt párszor gyakorolni otthon, nyugodt körülmények között az elkészítését. Érdemes lehet két tükör segítségével ellenőrizni, hogyan alakul a frizura egy-egy fázisban, így nyomon tudod követni a lépéseket. Annyi azonban biztos, hogy sokkal könnyebb, mint a fonás elkészítése, pár alkalom után már röpke percek alatt menni fog.

 

Ha egész nap távol vagy, vagy netán egy elegáns eseményre készíted el a fonott frizurák egyikét, mindenképp érdemes egy kevés fixálóval bebiztosítani a tökéletes tartást. Arra is gondolni kell, hogy némelyik szilikon hajgumi nem túlzottan tartós, így nem árt néhányat bedobni a táskába vagy a zsebekbe. Ha az egyik elszakad, rögtön szétesik az összkép, ám ez pillanatok alatt orvosolható.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés