A téli körömtrendek kapcsán elsőként mindenkinek a hópihés díszítések ugranak be, pedig a szezon fagyos és ünnepi hangulatát az elegáns, finoman csillogó manikűrök éppúgy átadják.

hirdetés

A téli szezon körömtrendjeit szinte évről évre ugyanazok a klasszikus minták uralják, ám szilveszterkor nem csupán a hópelyhek, hanem a csillámos motívumok is megszaladnak. Ha szívesen túllépnél már az ilyenkor megszokott aranyos, vicces és sok esetben giccsesen túlcifrázott dizájnokon, a csillogó trenddel újjáéledt, lágyan sziporkázó, elegáns manikűrök remek lehetőségeket kínálnak számodra, melyek rövid körmökön úgyszintén csodásan érvényesülnek.

A glitteres, csillámokkal megszórt körömdíszítés sokáig a teátrális túlzásokról szólt, különösen szilveszter idején, ám most felejtsd el a strasszkövek, a ragyogó fényű porok és a mindenféle színben tündöklő lakkok halmozását. Az ünnepi eleganciához egy-két csillogó effekt alkalmazása bőven elég, méghozzá finom, pasztelles vagy naturális alaptónusokon megjelenítve, így mindennapi viseletként sem lesz kirívó a metálfényű körömstílus.

A tündöklően szép körmök azonban csak bársonyosan puha kacsókon mutatnak jól, ezért a kézápolásra mindenképp fordíts időt, hiszen a csillgó manikűrök magukra vonzzák a figyelmet, és csak ápolt kezeken keltenek igazán elegáns hatást.

Szuper elegáns, finoman csillogó manikűrök nem csak szilveszterre

A téli fényeket idézi meg ez a kifinomult körömdivat. A fagyos éjszakákon szinte vibráló gombostűként világítanak a csillagok, de a napsütötte, hófödte hegycsúcsok sziporkázásából, valamint a szilveszteri, ünnepi fényekből is inspirációt merítenek a trendek.

Idén nem kizárólag az ünnepi időszakhoz kötődik a csillogás, és ha már egész télen ragyognak a kiegészítők és az öltözékek, a manikűrök nyugodtan tükrözhetnek némi visszafogottságot.

Amennyiben a sminkben, a ruházatban, illetve a körmökön egyaránt visszaköszönnek a fémszínek, könnyen agresszívvé, tolakodóvá, sőt, kaotikussá válhat a felfokozott ragyogás. Elég csupán egy-egy részletben csepegtetni a trend kvintesszenciáját, lehetőleg ügyelve a finom színhatásra és az összecsengő stíluselemekre.

Az elegáns, szolidan csillogó manikűrök előnye, hogy nem kell bonyolult mintázatokat kanyarintani, vagy strasszköveket ragasztgatni a lakkfelszínre, ráadásul egyszerűségüknek köszönhetően rövid fazonú körmökön éppúgy jól mutatnak.

A levegős, átlátható, tiszta csillogás most a legnagyobb trend, ami tartózkodik a harsány túlzásoktól, mégis szembetűnő. A puha kötött pulóverekkel ugyanúgy jól harmonizálnak ezek a díszítések, mint a letisztult, nőies ruhadarabokkal, vagy a flitteres, fémszínű holmikkal.

Előnyben vannak a latte, a pezsgő, a rózsaszín, a fehér, a kék és metáltónusú árnyalatok, a körmök pedig szofisztikált ékszerként ragyoghatnak.

A francia manikűr csillogó változatai, valamint a glitteres és gyöngyházfényű és majdhogynem láthatatlan körömfestések klasszikus, visszafogott verziói ugyancsak népszerűek a szezonban.

A téli hangulatot elsősorban a fagyos tónusok és sziporkázó fényhatások teremtik meg, a motívumok csak minimálisan jelennek meg az új körömirányzatokban.

Maximum egy-egy csillagmintába foglalt strasszkő bőven elég a finom csillogáshoz, nem kell mindenféle díszítéssel telepakolni a körmöket.

Ne csak pasztelles, hűvös árnyalatokban gondolkodj, a menő latte manikűr naturális, meleg tónusai például jó alapot adhatnak az aranyfényű csillámoknak.

Az is jó, ha csak egy körmöd csillog, a többi pedig fényes felületével teremti meg az elegáns, letisztult manikűrstílust.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés