Az élénk, színes trendeket a láthatatlan manikűr váltja idén nyáron. Hihetetlenül letisztult, elegáns és visszafogott összképet eredményez. Cseppet sem unalmas, különböző verziókban készülhet.

hirdetés

A láthatatlan manikűr a legújabb őrület

A tavaszi-nyári időszakban mindig előkerülnek az élénkebb, látványosabb darabok a szekrény mélyéről. Ezzel együtt a manikűrök is merész tónusokkal, ütős színekkel hódítják meg a divatot. A neonpink és a gyönyörű kék után azonban egy sokkal visszafogottabb, természetesebb változat hódít, a hölgyek odáig vannak a jóformán láthatatlan körömfestésért.

A legújabb trend lényege, hogy minél naturálisabb hatást keltsen az eredmény. Az sem gond, ha a lakk nem fed százszázalékosan, sőt, sokan kizárólag áttetsző körömlakkot használnak a manikűr elkészítéséhez. A púderes, halvány rózsaszínes és bézses tónusok még beleférnek, de a sötét, élénk vagy magasan fedő lakkoknak úgy tűnik, egy időre búcsút int a divat.

A legújabb őrületet természetesen a hírességek is kipróbálták, Hailey Bieber például már több alkalommal kérte profi körmösétől a letisztult, könnyed festést. Az egyik alkalommal egy kis csillogással bolondították meg az eredményt, azonban összességében abszolút a természetes, naturális vonalon maradtak.

A láthatatlan manikűr rendkívül egyszerű, mégis kellőképpen elegáns és nőies összképet eredményez. Nincs benne semmi különleges, nem lehet elrontani, s talán éppen ettől válik olyan szerethetővé és befogadhatóvá. Ékes bizonyítéka annak, hogy sokszor elég csak egy kicsit alakítani, formálni a megjelenésen, s máris finomabbá válhat a kisugárzás. A körmöknek sem kell feltétlenül látványos, élénk színekben ragyognia. Nem kellenek bonyolult minták és hatalmas strasszok a manikűrre, egy visszafogott festés bőven elegendő a sikkes eleganciához.

De mi értelme van az átlátszó lakknak, és miért jó a láthatatlan manikűr, ha nem is látszik semmi? A válasz az ápoltságban rejlik. A körmök kapnak egy kis csillogást, formára vannak reszelve és maximálisan egészségesek, amitől a megjelenés és a kacsók nőiessé, finommá válnak. Nem véletlen, hogy rengeteg híres nő, köztük például Katalin hercegné is a natúr körmöket részesíti előnyben.

A teljesen áttetsző körmök mellett a púderes, tejes tónusok is beleférnek a láthatatlan manikűr fogalmába, sokan visszafogott rózsaszínt, átsejlő fehér festést kérnek a szakembertől.

Vannak, akik visszafogott mintákkal dobják fel az összképet, persze ebben az esetben sem kell bonyolult, feltűnő motívumokra gondolni. Egy-egy pötty, halvány vonal vagy fémhatású csík már elegendő ahhoz, hogy a láthatatlan manikűr kicsit izgalmasabbá váljon.

A trend népszerűsége nem meglepő. A sminkdivatban szintén a visszafogott, naturális vonal hódít 2023-ban, ahogy az öltözködésben is a minimalista, monokróm, letisztult szettek váltak egyre felkapottabbá az elmúlt időszakban.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés