A divatos manikűrök többségéhez ma már elengedhetetlen eszköznek bizonyul a vékony körömdíszítő ecset, de nem kell megijedni, nem csak bonyolult mintákat lehet kanyarintani vele. Mutatunk pár ügyes trükköt, amit kis gyakorlással te is elsajátíthatsz otthon!

hirdetés

A körömdíszítés teret enged a kreativitásnak, ezért ebből a szemszögből nézve nemcsak jó móka, hanem kikapcsolódás is egyben. A szimpla lakkozás egyre inkább háttérbe szorul, hiszen a divatos manikűrök nagy része különféle dekorációs elemeket, csillámokat, precízen megrajzolt mintákat, színsávokat tartalmaz, amelyek a lakkon túl a vékony ecset használatát éppúgy igénylik.

A trendek fejlődésével, változásával a körömfestéshez szükséges eszközök is jócskán kibővültek. Ma már a webáruházak, drogériák kínálatában egyaránt elérhető a körömdíszítő ecset, a pontozó toll vagy a díszítő tű, ami megkönnyíti a precíz minták kialakítását. Nem baj, ha nem tudod, hogyan kell használni ezeket a furcsa kellékeket, mutatunk néhány példát, melyek rávezetnek a körömdekoráló fortélyokra.

Divatos manikűrök, amelyekhez kell a vékony ecset: így használd a profik eszközét

Ha épp csak hobbiszinten vagy jártas a körömdíszítésben, a bonyolult mintákat jobb a manikűrösre bízni, de vannak olyan technikák, amelyekkel otthon, egymagad is megpróbálkozhatsz. Elsőre valószínűleg nem fog sikerülni, de ezek a körömdíszítési módszerek kis gyakorlással elsajátíthatók.

A divatos manikűrök között bizony már a szokásos őszi tematikák is megtalálhatók, a halloween közeledtével gyakran felbukkannak a töklámpás-, a denevér- és a pókhálómotívumok. Ám a letisztult francia manikűrt is tovább lehet gondolni a most divatos barna és zöld tónusokkal.

Nagy rajztudást nem igénylő, egyszerű motívumok közül válogattunk, melyek az őszi trendekhez is remekül passzolnak.

Mire jó a vékony körömdíszítő ecset? Például arra, ha csak a körmöd egy részét szeretnéd festékkel bevonni. Ez a láthatatlan manikűrre ráépített zöld keret igazán tetszetős, és cseppet sem bonyolult az elkészítése.

A másik verzió kicsit merészebb, de egy kis gyakorlással menni fog! A lakkozó ecsettel kell megfesteni a körmök felső ívét, de nem baj, ha kicsit beremeg a kezed és cakkos lesz, mert a vékony díszítő ecsettel könnyedén letisztázhatod a kontúrvonalat. Miután megszáradt a szín, a vékony ecsettel kis masnit kanyarinthatsz rá a körmeidre.

A vékony ecset továbbá megkönnyíti a geometrikus minták megrajzolását, a divatos francia manikűrök új generációja például már ilyen technikával készül.

Ez a töklámpás-körömminta tényleg egyszerű, a körömdíszítő ecset megkönnyíti a minta felrajzolását.

A denevérminta látszólag bonyolultnak tűnik, de ha követed az itt látható vonalvezetést, illetve pontozó tollal is rendelkezel, nem okozhat nagy problémát az összerittyentése.

Itt szintén kevésbé nehéz, ötletes motívumokat láthatsz, amiket elsüthetsz halloween környékén.

A körömdíszítő toll nagyon szuper eszköz, könnyen lehet rajzolni vele, és akkor is elkerülheted vele a maszatolást, ha kissé még bizonytalanok a kézmozdulataid.

A vékony ecsetet a vázlat megrajzolásához, vonalak kijelölésére is alkalmazhatod, ilyenkor fehér festéket használj, utána menj rá színnel. A szívecske megrajzolásának technikája egészen egyszerű, ha ezt a módszert alkalmazod a pontozó tollal.

Melyiket fogod kipróbálni?

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés