Elképesztően egyszerű, mégis rendkívül hatásos kézápoló pakolás, ami újra életre kelti a repedezett, kiszáradt bőrt. Megszünteti a viszketést és puhává varázsolja a kacsókat.

hirdetés

Kézápoló pakolás házilag, egyszerűen

Az őszi-téli időszak igazi kihívás a kéz számára. A bőr az egész év során rengeteg külső hatásnak van kitéve. Azonban a hideg szezonban a szeles, fagyos időjárás még inkább igénybe veszi a bőr védőrétegét. A rendszeres kézmosás nélkülözhetetlen, ám a felnedvesedett hámréteg ilyenkor még érzékenyebbé válik, sokszor pedig a hiper-szuper krémek sem segítenek a helyzeten.

A probléma olyan szinten súlyossá válhat, hogy a kéz bőre elképesztően viszket és húzódik, megrepedezik, és egy idő után bizonyos pontokon még vérezni is kezd. Ilyenkor minden mozdulat újra és újra felnyitja az apró sebeket, a gyógyulás elképesztően hosszú időt és türelmet igényel.

Ilyenkor a legtöbben rendszeresen krémezik a kacsókat, hogy minél inkább hidratálják a száraz bőrt. Ha indulás előtt történik a krémezés, a felpuhult hámréteg csak még inkább ki van téve az időjárás okozta kihívásoknak. Ráadásul az sem mindegy, hogy milyen hatóanyagokkal kísérletezik az ember lánya, ugyanis nem csupán a nedvességet kell pótolni, a bőr védőrétegének megerősítése, valamint a vízvisszatartás javítása nélkül a hidratálás nem sokat ér.

Célszerű a jól megválasztott kézkrémek mellett egy-egy otthoni pakolást is bevetni, amely hosszabban maradhat fenn a kezeken, ezáltal időt hagyva a bőr regenerálódásának. Ebben a videóban egy szuper egyszerű receptet láthatsz, amely a legjobb házi alapanyagokkal teszi pihe-puhává a bőrt, és megszabadít a húzódó, viszkető érzéstől.

 

Így készítsd el

A pakolás alapja az olívaolaj, amelyből két evőkanálra van szükség a krémes, kenhető állaghoz. Az olívaolaj rendkívül erős hidratáló, ráadásul dúskál az antioxidánsokban. A-, D-, valamint E-vitaminban egyaránt gazdag, amelyek mind hozzájárulnak a bőr szépségéhez. Finoman puhítja a bőrt, miközben mélyen táplálja és feltölti az irritált hámréteget.

A vlogger egy kis teáskanál testvajjal teszi kenhetőbbé, sűrűbbé a pakolás textúráját. Ez tulajdonképpen bármilyen testvaj lehet, de a legjobb, ha természetes összetevőkből álló terméket választasz, amely a legkevésbé sem irritálja a sérült, viszkető, száraz kézbőrt.

Pár csepp teafaolajjal turbózza fel a házi kencét, ami nem csak a pakolás illatáért felel. Hűsítő hatásának köszönhetően nyugtatja a viszkető bőrt, miközben a sebgyógyulást szintén segíti. Ez a tulajdonsága kifejezetten jól jön, ha a bőr már annyira száraz, hogy repedezetté, cserepessé válik. Szuper regeneráló alapanyag, mely segíti a hámréteg gyorsabb gyógyulását.

 

A pakolás a bőr vízmegtartó képességét is javítja, amit a belecsepegtetett glicerinnek köszönhet. A glicerint számos kozmetikumban meg lehet találni. Nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a bevitt nedvesség ne illanjon el a bőr mélyebb rétegeiből. Bioboltokban és patikákban rá lehet bukkanni, azonban az adagolást illetően mindenképpen érdemes hozzáértő véleményét kérni. A pakolás a glicerin hozzáadása nélkül is szuperül működik, így, ha nincs otthon, vagy nem találsz a közeli boltban, nem kell kétségbeesned.

Az otthoni pakolást akár fel is kenheted a kezedre, miután jól összekavartad az összetevőket. Azonban a legjobb megoldás, ha egy egyszer használatos kesztyűbe öntöd a kencét. Így sokkal tovább fennmarad a kézbőrön úgy, hogy mindeközben nem kensz össze semmit, és nem kell amiatt aggódnod, hogy az olajos cucc lefolyik a kezedről.

Fél órán át is fennhagyhatod a kesztyűt, majd amikor levetted, alaposan masszírozd át a kezedet a fennmaradt olajos krémmel. Pár perc után töröld át a kezeidet sima papírtörlővel, persze csak óvatosan, hogy ne irritáld az egyébként is száraz, húzódó kacsókat.

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés