A natúr manikűrök most csillogó díszítéssel a legdivatosabbak. Finom, könnyed ragyogással is feldobhatod az egyszerű körömfestést.

hirdetés

A csillogó körömdíszítés trendje már nem csak az ünnepi időszakra korlátozódik. Az idei irányzatok nem intenek búcsút a ragyogó lakkoknak és az izgalmas csillámporoknak, a téli, sőt, a tavaszi körömdivat egyaránt a finoman csillogó manikűrök natúr változatait élteti. A szezon mottója a visszafogottság, a legmenőbb mintákat letisztult, semleges színekre kell felvinni az új irányzatok szerint.

Csillogó, finom natúr manikűrök hódítanak a szezonban

Noha a csillogás erősen összekapcsolódott a karácsonyi és a szilveszteri időszakkal, a 2024-es év különleges újítást hozott a manikűrök tekintetében. A finoman ragyogó körömdíszítések az ünnepi szezonon kívül is teret nyertek maguknak. Sőt! Úgy tűnik, hogy a klasszikus natúr manikűröket már el sem lehet képzelni valamiféle glitteres, csillámos vagy aranylóan fénylő motívum nélkül.

Glitter ombre

Az egyik legnagyobb, legnépszerűbb trend most a glitter ombre, ami tulajdonképpen egyfajta átmenetet képez a csillám és a natúr körömfestés között. A különlegessége, hogy a díszítéskor vagy a körömépítéskor a körömágyhoz kerül fel a csillámpor, amire ráépül a natúr rózsaszín, púder, vagy éppen tejfehér tónusú lakk.

Különlegessége, hogy az összkép abszolút letisztult, egyszerű és természetes hatást kelt, ám a finom csillámos stílusnak köszönhetően látványos eleganciát kap. Rendkívül nőies és extra, de cseppet sem túlzó vagy ünnepélyes. A csillámporok váltogatásával számtalan verzió készülhet belőle, a színvilágot abszolút a glitter árnyalata határozza meg.

Klasszikus csillogó ombre

Klasszikus formában éppúgy működik az ombre stílus, továbbra is hihetetlenül népszerű. Ilyenkor a natúr körmök végéről indul a csillogó díszítés, ami gyakorlatilag egybefolyik a körmökre felvitt árnyalattal. Csillámporral és lakkal egyaránt megoldható a technika, ecsettel vagy szivaccsal érdemes szépen elegyengetni a csillámokat úgy, hogy valóban átmenetes, ombre hatást eredményezzen az összkép.

 

Ha még egy kis extrára vágysz, a csillogó motívumokat egy kis márványmintával is összeboronálhatod. Natúr alapon ez a díszítés sem sok vagy túlzó, abszolút visszafogott és elegáns hatást kelt. Bármilyen színnel játszhatsz, ám abban az esetben, ha tényleg könnyed, nőies eredmény a cél, érdemes a púderes vonalon maradni a lakkok kiválasztásakor.

Metálos ragyogás

A körömvégeket nem csupán csillámmal lehet megbolondítani, a csillogást egy kis fémhatással éppúgy el lehet érni. Manapság az öltözködésben is hihetetlenül népszerűek a metál ruhadarabok és kiegészítők, nem meglepő, hogy a körömdivatot ugyancsak utolérte a szezon egyik legütősebb trendje.

Csillámos díszítés, tündöklő francia körmök

A glitter ombre körmök esetében a csillámpor összefolyik a manikűr tónusával, egyfajta színátmenetet eredményezve. Ez a technika sem vészesen bonyolult, azonban sokkal egyszerűbb, ha a már megépített és megfestett körömre kerül rá a csillámos díszítés. Nem gond, ha nincs átmenet, a csillám felkerülhet a körömágyhoz a klasszikus formában is.

 

Akár egyszínű, akár francia manikűr mellett is megállja a helyét a gyönyörű csillámvonal. Na persze ehhez nem árt némi kézügyesség, ugyanis az íveket határozottan és egyenletesen kell megrajzolni ahhoz, hogy az eredmény mutatós, esztétikus és szabályos legyen. És ha már francia manikűr, maga a körömvég úgyszintén lehet csillogós, ettől a részlettől még abszolút visszafogott és elegáns marad az összkép!

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés