Ilyen egyszerűen is készülhet alkalmi smink, ezt a finom verziót könnyen el lehet sajátítani, ráadásul nincs szükség több réteg festékre. Cseppet sem korfüggő a technikája, érett bőrön sem kelt túlzó hatást!

hirdetés

Sok nő egyáltalán nem sminkel a mindennapokban, vagy csak ritkán tesz fel egy kis festéket, többnyire natúr változatban. Az alkalmi smink pedig, ahogy sokan tapasztaltuk már, igényel némi rutint és szakértelmet, ezért a legtöbben nem szívesen kísérleteznek vele otthon, inkább hozzáértő kezekre bízzák a megjelenésüket.

Ám nem minden alkalmi smink igényel nagy pepecselést, sőt, olykor nagyon egyszerűen el lehet érni az elegáns összképet, még akkor is, ha nincs benne kellő gyakorlata az ember lányának.

Nyilván nem a bonyolultan felépített füstös szemsminkekre, kontúros alapozásra és sminkmesteri bravúrokra gondolunk. A divat nekünk dolgozik, legalábbis azoknak, akik nem igazán jártasak a réteges, optikai illúziókkal játszadozó sminkelés világában. Ahogy a nappali, úgy az elegáns, alkalmi smink terén is egyre népszerűbbé válnak a szolid irányzatok. Ezt most valóban nehéz elképzelni, miközben a fémes csillogás újra feltörekvőben van, de a ragyogó szemhéjfestést éppúgy meg lehet oldani lazúros, könnyed változatban. Mindez persze, a smink felrakását is megkönnyíti, nem kell órákig pepecselni egy jeles alkalomra.

Ultranőies alkalmi smink finom csillogással: egyszerűen kivitelezhető változat

Ahogy az öltözködés terén, úgy a sminkdivatban is helyet kap most a fémes csillogás. Ennek hallatán sokan rögtön a hideg színekre gondolnak, de mivel azok csak keveseknek állnak jól, jobb elkerülni a használatukat. Ha már úgyis beléptünk az őszbe, érdemesebb a bronzos ragyogásra támaszkodni a szemfestést illetően. A fényes bronzárnyalatok minden szemszínhez és a legtöbb bőrtónushoz remekül passzolnak, ráadásul nem kell optikai csalásokhoz folyamodni ahhoz, hogy felélénkítsék a tekintetet.

 

Verónica Rito sminkes a legegyszerűbb technikákhoz folyamodik, tulajdonképpen pár lépéssel gyönyörű alkalmi sminket rittyent össze magának, túlmázolt hatás nélkül. Nem vacakol sokáig a szemfestéssel, két szolid alaptónus felkenése után már jöhet a csillogó bronzárnyalat.

A trükkje, hogy a belső szemzugok kis területére egy egészen aprócska vibráló sárgát visz fel, amely megnyitja és ragyogóbbá teszi a szemeket. Ez az őszi hangulatú szemsmink a kék, a zöld és a barna szemeket egyaránt csodásan kiemeli, borostyánszínű íriszhez pedig kötelezővé lehetne tenni!

A videóban jól látszik, hogy Verónica meglehetősen fáradt arccal kezd neki a műveletnek, és pár perc után szinte az egész megjelenése kivirul, pedig nem pakol magára sok festéket. Lazúros, könnyed textúrájú termékekkel éri el a kívánt hatást, és persze a színharmóniával.
Ennél a sminknél nem kell centizgetve kimérni, mit hova, hogyan ken fel az ember, semmi ördöngösség nincs a technikájában. Akár rutintalanul is meg lehet próbálkozni vele, és valóban, érett bőrön éppúgy ragyogó hatást kelt!

Sokan, akik csak ritkán festik ki magukat, az alkalmi smink hallatán rögtön feszengeni kezdenek, mert aki nincs hozzászokva a teljes makeuphoz, gyakran túl erősnek érezheti az összképet. Ennél a szolid verziónál ez a veszély nem áll fenn, mivel nem fedi sok réteg festék a bőrt, kényelmes viseletnek bizonyul. A kezdők számára sem bonyolult elkészíteni, így simán bevállalható egy elegáns eseményre. Előtte azonban nem árt ráérezni a procedúrára, érdemes jó előre beszerezni a megfelelő kellékeket, és gyakorolni kicsit.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés