A 2023-as év elképesztően izgalmas palettája az őszi szezonra is kiterjed, a körömtrendek között leginkább a finom, letisztult változatok tarolnak. Természetesen a klasszikus őszi árnyalatokról sem kell lemondani.

hirdetés

A körömtrendek pontosan úgy változnak, ahogy a divat. Ideiglenesek, szezonálisak, és még a legmenőbb verziók is egy pillanat alatt a népszerűségi lista alján találhatják magukat. Mivel a legtöbben négyhetente változtatják a manikűrt, ezért nem nagyon lehet lemaradni egy-egy trendi változatról. Most, hogy elérkezett az ősz, egyértelműen változott a színpaletta, noha a kifinomult nőiesség továbbra is a markában tartja a körömdivatot.

A 2023-as őszi körömtrendek repertoárja kicsit olyan, mintha összegezni próbálná az eddigi évet. Alapvetően a visszafogott minták és árnyalatok tarolnak, miközben a klasszikus, mindent elsöprő divatrészletek is visszatérnek az átmeneti szezonban. A krómos, fémes manikűrök, a csillogás, a bársonyhatású festés és a korábban is rendkívül népszerű ombre is nagyon ütős választás az őszi hónapokban. Ami különösen izgalmassá teszi az új kínálatot, hogy a nőiesség nem csupán a finom színekben és letisztult motívumokban mutatkozik meg. Az erősebb, őszi falevelek ihlette árnyalatok sem maradhatnak le a palettáról, a nőies összhatás mégsem szorul háttérbe.

Ezek a legnépszerűbb 2023-as őszi körömtrendek

Az ombre megint tarol

Noha az ombre korábban leginkább a hajtrendek terén számított népszerűnek, az elmúlt időszakban a körömtrendek között is felütötte a fejét. Az átmenetes festés elképesztően izgalmas, ráadásul még nyújtja is a körmöket, ezáltal nőiesebbé varázsolja a kacsókat. A klasszikus, visszafogott tejfehér változat, azaz a babyboomer mellett a sárgás, a bordós és a barnás verziók is telitalálatnak bizonyulnak az őszi időszakban.

A natúr körmök a legnőiesebbek

Az idei évet egyértelműen a natúr, természetes körmök irányzata uralja, a kifinomult manikűrök pedig az őszi időszakban sem szorulnak háttérbe. A tejfehér lakkozás és a könnyed, átlátszó festés határozottan vezeti a népszerűségi listát. Természetesen a jól ismert francia körmök is belefértek az átmeneti szezon repertoárjába.

Latte és forró csoki mindenhol

A latte körmök trendje hatalmasat ment az elmúlt időszakban, a barnás manikűrdivat pedig nemhogy alábbhagyna a következő hónapokban, még nagyobb népszerűségnek örvend majd. A tejeskávé- és forrócsoki-árnyalatokat bátran lehet kombinálni is, nem kell félni a sötétebb tónusoktól sem. A lényeg, hogy az eredmény letisztult és kifinomult maradjon.

Króm és csillogás

A fémszínek és a krómos hatás, a csillogás a ruhák terén is hódít, egyáltalán nem meglepő, hogy a manikűrtrendek között is elképesztően népszerűek ezek a festések. Garantáltan stílusossá válik a megjelenés, ha a körmök kapnak egy kis fényt és ragyogást. Bármilyen színnel érdemes trükközni, de leginkább az őszi paletta árnyalatai tarolnak a fehér, ezüstös változatok mellett.

Az őszi színekkel sem lehet mellényúlni

Az őszi színek talán egy kicsit merészebbek a letisztult fehér, babarózsaszín vonalnál, hiszen a lehulló falevelek és a szezon kedvence, a sütőtök ihlette őket. A bordóval, a barnával, a narancssárgával azonban ilyenkor nem lehet túlzásba esni.

Finom minták

Noha sokan ragaszkodnak ilyenkor a faleveles, tökös mintákhoz, idén az absztrakt, letisztult motívumoké a főszerep. Ezek a festések elképesztően kifinomulttá teszik a manikűröket, ráadásul a hosszanti csíkozás optikailag nyújtja az ujjakat.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés