A téli körömminta hangulatát ugyan meghatározzák a hideg színek, de nem fullad ki a hópihés és hóemberes stílusokban. Pár apró trükkel az összhatás nem feltétlenül kelt ünnepi hangulatot, mégis a fagyos szezonhoz passzoló manikűr készülhet.

hirdetés

A téli hangulatú körömminta esetében legtöbben a karácsonyi-szilveszteri manikűrre asszociálnak, pedig az ünnepeken túl is alkalmazhatók bizonyos díszítések, melyek túlmutatnak a rénszarvasos, fenyőfás témakörön. A hópihét is bátran elfeledheted, viszont a jeges árnyalatokkal még nem muszáj szakítani a szezon végén.

Bár a szezonális mintázatok elbúcsúznak, senki nem marad választék nélkül a tavasz kezdetéig. A virágos motívumokat még korai lenne bevetni, azonban néhány apró trükkel könnyedén el lehet érni, hogy a körmök csodásan passzoljanak a fagyos évszakhoz, és közben kicsit se tűnjön olyannak az összhatás, mintha december eleje óta zárva lett volna a műkörmös.

Téli körömminta stílusosan: bátran játszadozhatsz a hideg és púderes színekkel

A tipikus karácsonyi színeket érdemes kerülni, ám a jeges tónusok előkerülhetnek a fiókból. A szürke, ezüst, fehér, valamint kék árnyalatok tökéletesen passzolnak a télhez. A mélyebb, erőteljesebb megjelenéstől sem szabad megijedni, a natúr hatású öltözékek különösen divatosak idén, ezekkel párosítva elképesztően kifinomulttá, nőiessé varázsolják a megjelenést.

A zöldet karácsony alkalmával is sokan választják, ám a méregzöld és fehér keveréke már sokkal inkább egy másik irányvonal. A márványminta egész évben divatos, de ilyenkor különösen feldobja a szimpla, téli színeket.

 

A menta tónust legtöbben nyáron választják, pedig ez a hidegebb szín elképesztően passzol a jeges világhoz. Egyszerűbb szettek mellett remekül mutat, vidámmá varázsolja a komor napokat.

 

A szürke és a fehér a téli szezon aduásza. Tökéletes választás ez a körömminta, hiszen a tónusok felettébb passzolnak egymáshoz. Mindkettő egy fagyos árnyalat, érdemes feldobni egy kis csillogással ezt a párost.

 

Nem árt kipróbálni a mélyebb árnyalatokat, hiszen hatalmas meglepetést okozhat egy-egy merészebb választás. Egyrészt sokkal változatosabb megjelenést ígér, ha néha bevállalósabb az ember, másrészt pedig tökéletesen ellensúlyozzák a téli jégvilágot.

 

A melegebb tónusokat úgyszintén érdemes bevetni, ám inkább púderes verzióban. A rózsaszín és a lila feldobja a komor napokat, de nem árt vigyázni az árnyalat élénkségével. A visszafogottabb, elegáns színkombináció sokkal inkább passzol a télhez, ellenkező esetben tengerparti körömmintára emlékeztet majd az eredmény. Egy kis csillogással felturbózva különösen ütős lesz az összhatás.

 

A csillám is maradhat, de csak módjával

A csillogás tipikusan szilveszteri külsőt eredményez, ám visszafogott formában szuperül passzol az azt követő időszakhoz is. Elegendő, ha csupán egy-két körmön jelenik meg, vagy szimplán minta készül a csillogó körömkencével. Ha finoman átsejlik a natúr lakk alól, elképesztően elegáns hatást kelt majd az eredmény.

 

A mintákkal csak óvatosan

Lehet játszani az egyszerűbb minták és csillámok kombinációjával. A karácsonyfás, hóemberes és rénszarvasos motívumok felejtősek, ám bármilyen egyszerűbb megoldás fantasztikus eredménnyel szolgál majd. A különböző nonfiguratív ábrák vagy könnyed, szimmetrikus vonalazások úgyszintén kellően feldobják a lakkozott körmöket.

 

A hópihe is simán belefér, különösen akkor, ha nem a tipikus karácsonyi színekkel kombinálódnak. Egy natúr körmön inkább téli hatást kelt majd, semmint ünnepi megjelenést kölcsönöz. Aki ragaszkodik ehhez a tipikusan szezonális mintázathoz, bátran vállalja be, csupán azt az elvet kell követni, hogy a kevesebb néha több.

 

A fagyos, hideg fekete egy kis fehérrel és csillámmal keverve roppant sejtelmes hangulatot teremt. Tökéletesen passzol a téli éjszakák hideg, jeges légköréhez.

 

A francia manikűr is kelthet télies hatást

A francia manikűr minden évszakban tökéletes választás, ha épp nem jön az ihlet. A kreativitást azonban ennél az egyszerű, letisztult mintánál is szabadjára lehet engedni. Könnyedén téliesíthető a manikűr, ha egy kis ezüst csillámmal keveredik a fehér körömvég. Ez nem egy bonyolult téli körömminta, ám pont az egyszerűsége adja a varázsát.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

Cikkben található kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés