Ez az a szezon, ahol még az apró részletek is számítanak! A karácsonyi körmök nagyban hozzájárulnak a tökéletes hangulathoz, ám nem kell túlzásba esni a színekkel és a mintákkal ahhoz, hogy a manikűr valóban passzoljon az ünnepi időszakhoz. Finom, nőies megoldásokat mutatunk, amelyek rendkívül sikkes összképet teremtenek, miközben csodásan megidézik a karácsony szellemét.

hirdetés

A karácsonyi körmök sokat dobnak az ünnepi hangulaton

A csillogásból soha nem elég

A karácsonyi szezon egyértelműen a csillogásról szól. A legtöbben a lakást is kidekorálják a csodásan ragyogó égősorokkal, az est fényét pedig még tovább fokozzák a látványosan fénylő körmök. A különböző csillámos festésekkel aligha lehet hibázni ebben az időszakban. Egy-két körmöt, de akár az összeset be lehet fedni gyönyörű, sziporkázó porral, ilyenkor még az sem túlzás, ha a teljes manikűr szó szerint ragyog.

Amennyiben finomabb, könnyedebb verzióra vágysz, érdemes kerülni a piros, kék, valamint zöld csillámot, és egy egyszerű, letisztult púderes árnyalatra ajánlott felvinni egy vékony réteg aranyat, esetleg ezüstöt. Az összkép rendkívül nőies és ünnepi lesz!

A francia manikűrrel ilyenkor sem lehet hibázni

A szimpla francia manikűrt is meg lehet bolondítani, nem feltétlenül kell ragaszkodni a megszokott, hagyományos külcsínhez. Akár a színekkel is lehet játszani, azonban az ünnepi szezonhoz remekül passzol a havas tájat idéző hófehér, így mi azt ajánljuk, maradj a jól bevált, letisztult tónusnál.

A baby boomer körömminta hasonló a francia verzióhoz, azonban egy elmosódottabb színátmenet keletkezik a népszerű technikának köszönhetően. A fehér végek nem különülnek el látványosan a köröm többi részétől, ez pedig egy finom, letisztult összképet eredményez. Remekül passzol a karácsonyi időszakhoz!

Jöhetnek a minták, de csak finoman

Nem feltétlenül kell hatalmas hóembert, Mikulást, karácsonyfát vagy épp rénszarvast festeni a körmökre ahhoz, hogy a manikűr passzoljon az ünnepi hangulathoz. Sokszor elegendő egy kis csillogó mintát rajzolni, s máris finomabb és nőiesebb lesz az összkép.

Persze a tipikus karácsonyi verziók éppúgy szóba jöhetnek, azonban érdemes visszafogottan belecsempészni az eredménybe. Sokkal letisztultabb és kifinomultabb látványt nyújt, ha egyszerűen kerülnek fel a téli minták. Akár a szimpla körvonalak is elegendők a karácsonyi stílus megidézéséhez, de a könnyed tónusok szintén hozzájárulnak a nőies hatáshoz.

Ezek a színek a karácsonyi időszak sztárjai

A fehér kifejezetten illik a karácsonyi időszakhoz, hiszen a gyönyörű, hófehér tájat hivatott megidézni. A gyöngyházfényű lakkokkal még inkább meg lehet bolondítani az összképet, csodásan csillogó, mégis letisztult összképet eredményez ez a finom tónus.

A piros egyértelműen ünnepi árnyalat, a legtöbb karácsonyi díszítésben megjelenik. Noha igencsak feltűnő, nem kell tartani tőle, csupán visszafogott verzióban kell felvinni a körmökre, ha a visszafogott nőiesség a cél.

A hideg tónusok szintén remekül passzolnak az ünnepekhez, hiszen a jeges téli szezont idézik. A kék, a lila, illetve a hidegebb zöldek szintén szuperül mutatnak a karácsonyi manikűr részeként. A lényeg, hogy érdemes egyetlen tónust kiválasztani, ha kifinomult dizájnra vágysz.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés