A kedvenc nyári hajszínek idén leginkább a természetes hatásra törekednek. Persze, akadnak közöttük extrémebb megoldások is, de a legfőbb cél az eredeti tónusok kihangsúlyozása, felerősítése, illetve az intenzív, vibráló színélmény elérése.

hirdetés

Az egyszínű haj már régóta nem opció, a különféle balayage és ombre technikák lehetőséget adnak az árnyalatok játékára. A természetes hajtónus sem egyetlen színből áll, akadnak világosabb reflexiók, illetve árnyékosabb tincsek benne, melyek mélységet, és dimenziót adnak az alapszínnek.

Nyáron jóval több a természetes fény, a napsugarak pedig fényárba borítják a frizurákat. Persze, olykor meg is szívják a fürtöket, és ez az, ami megihlette a szezonális hajszíndivatot. Bár a haj volumenéért elsősorban a réteges vágások felelnek, a színválasztással is csalhatsz optikailag.

A világos-árnyékos színátmenetek, az egymásba mosódó reflextónusok nem csak ragyogásra bírják a frizurát a sziporkázó napsütésben, hanem dúsabbnak, teltebbnek mutatják a tömegét.

A többdimenziós színhatás csúcsfényekkel, illetve egy árnyalat melegebb-hidegebb, vagy sötétebb-világosabb skálájával érhető el. Így nem csak természetesebbnek tűnik az összhatás, hanem a festett haj sem fog egyhamar mattnak és kopottnak tűnni. A magas fényerejű tincsek úgy hatnak, mintha mindig ragyogna a hajszín. A napszítta hatás egy kis játékosságot csempész a frizurába, és nem hagyja, hogy parókaszerűnek tűnjön a festett lobonc.

A legnőiesebb nyári hajszínek a palettán: nehéz lesz választani közülük

A naturális szőkék előtérbe kerülnek a szezonban, de nem szorítják ki a világos és sötétebb barnákat a figyelem fókuszából. A vöröses, rezes tónusok is népszerűek, melyek gyönyörűen csillognak a nyári fényárban. Az sem baj, ha kicsit megszívja alaptónusukat a napfény, hiszen az eltérő árnyalatok gyengülésével a színátmenetek még szépen láthatóak maradnak.

A mogyoró- és karamellszínekbe rejtett bézs reflexárnyalatok hihetetlenül lággyá teszik a frizurát. Selymes fényükkel optikailag dúsabbnak láttatják a hajkoronát, és még a fazonokat is képesek feldobni amellett, hogy természetesnek tűnnek.

A szőke sem egyszínű idén: a mézszőke meleg fényű, ami lebarnult bőr mellett is csodásan mutat, és nagyon finom összhatást eredményez.
A hidegebb mély tónusok mellé vibráló, hűvös és meleg ragyogású csúcsfényeket adagolhat a fodrász, amitől sokkal elegánsabb lesz az unalmasnak titulált középszőke.

Az ombre is szóba jöhet, ha szőke festésben gondolkodsz: nem muszáj sötét-világos tónusokban gondolkodnod, az elmosódott színátmeneteket kizárólag magas fényű, világos tincsek is alkothatják, melyek árnyalatukat tekintve csak minimálisan térnek el egymástól.

Barna hajból is ki lehet alakítani csodás szőkét, anélkül, hogy agyonszívott, hidrogénezett hatást keltene. Ez a soktónusú frizura abszolút természetesnek hat, és egy kis lenövést is megenged, nem muszáj azonnal a fodrászhoz rohanni vele.

A barnából szőke átmenet szintén izgalmas választás lehet. Ha hideg tónusokat ajánl a fodrász a bőröd árnyalatához, a szőke eszpresszó ideálisabb lehet számodra, mint a mézes-karamellás balayage.

A rezes fényjátékkal megspékelt világosbarna az aranyló tincseken alapszik. Ezzel egy igazán ragyogó, sziporkázó frizurát nyersz, ami akkor is élénkíti majd az arcodat, ha nincs rajtad smink.

A rézvörös merész választás, és csak keveseknek áll jól. Barackos, világos bőrhöz, aranybarna szeplőkhöz, zöld és kék szemekhez csodásan illik, de érdemes nagy hangsúlyt fektetni a csúcsfényekre, melyek a frizura csillogásáért felelnek.

A sötétbarnákat vöröses reflexárnyalatok oldják nyáron. Maradnak a csokoládé beütésű alapszínek, amiket gesztenyebarna, mahagóni, és burgundi tónusok gazdagítanak.

A nyári színpaletta igen sokrétű, ráadásul a színszakértő fodrász kedved szerint alakíthatja a sötét-világos színátmenetek arányát. A kéttónusú haj is divatos idén, melynél két eltérő, kontrasztosabb árnyalat kerül egymás mellé. Ez a megoldás kevésbé hat természetesnek, de ugyanúgy izgalmassá teszi a frizurát.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés