Gyönyörű, krémes barna hajszínek uralják az őszi divatot, a klasszikus étcsoki mellett a füstös, hamvas változat is tarol 2023 végén. Lágy és könnyed tónusok díszítik a palettát.

hirdetés

A barna hajszín határozottan meghódította a 2023-as trendeket, az őszi időszakban a meleg, krémes árnyalatok azonban még erőteljesebben jelen vannak a szalonokban. Sokan a szezonváltással már egy sötétebb, melegebb tónust kérnek a fodrásztól, ezekkel a gyönyörű színekkel pedig tényleg nem lehet hibázni.

A barna az barna, gondolják sokan, azonban manapság már olyan izgalmas technikákkal bolondítják meg a szakemberek az eredményt, hogy igazán eltérő árnyalatokat tudnak létrehozni ugyanabból a színből. A finom melírtechnikák segítségével bármilyen színnel keverhetik a frizura tónusát úgy, hogy az eredmény még mindig természetes és frissítő lesz, nem kelt művi, mesterkélt vagy épp parókaszerű hatást.

Mutatjuk, hogy melyek a 2023-as őszi szezon kedvenc árnyalatai!

Ezek a barna hajszínek az őszi szezon kedvencei

Tejcsoki

A tejcsoki az egyik legnépszerűbb választás az idei őszi szezonban. Az alapja egy finom mélybarna árnyalat, amit világosbarna melírral bolondítanak meg. Ezáltal az összkép nem sötét, inkább hajaz a tejcsoki színére. Könnyed és nőies, finoman elegáns megjelenést kölcsönöz.

Bronzos barna

A bronzos barna egy fokkal feltűnőbb, már-már vörösbe hajló színt ad a hajnak, mégis lágyabb és könnyedebb, mintha egy tüzes vörös tónust választana az ember lánya. Dögös, mégis elegáns és rendkívül izgalmasan hozza az őszi hangulatot. A hulló falevelek színét örökíti meg a frizurán.

Füstös hamubarna

A szezon talán legizgalmasabb barna hajszíne a füstös hamubarna árnyalat, ami már a nevében is hordozza a megjelenését. A barna szín nem egyértelműen érzékelhető, hiszen egy kis hamvasságot kap, ezáltal olyan, mintha hamu vagy éppen füstfelhő borítaná a barna tincseket. Alapvetően a füst kissé matt hatást kelt, a frizura mégis ragyog és fénylik, amitől elképesztően különlegessé válik az eredmény.

Karamell

A karamell nem csupán az őszi szezon sztárja, egész évben tarolt, ami nem meglepő, hiszen Jennifer Lopez már jó ideje ragaszkodik ehhez a krémes, meleg árnyalathoz. Népszerűsége továbbra sem csökken, sőt! Bár vannak, akik a teljes hajzuhatagot karamellára festetik, sokan balayage technikával csempészik bele a barna frizurába a karamellcsíkokat. Az összkép minden formában sikkes és stílusos, na és természetesen rendkívül trendi.

Mézbarna

A mézszín kérdése hatalmas vitaindító lehetne, hiszen sokan a szőkéhez, míg mások inkább a barnához sorolják ezt az átmeneti tónust. Az idei őszi szezonban a legtöbben csupán egy kis highlightként, leheletnyi melírként kérik a mézes tincseket, ezzel is megbolondítva a barna hajszínüket. A mézes festés remekül passzol a barna tövekhez, hiszen nem teremt erős kontrasztot, ezáltal abszolút természetes hatást kelt az eredmény.

Étcsoki

A palettáról az igazi klasszikus, az étcsoki sem maradhatott le idén ősszel. A mélybarna tónus elképesztően vonzóvá teszi a megjelenést, persze azért nem árt vigyázni vele, mert az aktuális hajszíntrendek között ez a leghidegebb, legsötétebb választás, így könnyedén sápasztja az arcbőrt. Bizonyos fényviszonyok mellett szinte feketének tűnhet, azonban a napfényben megcsillanó szálak egyértelműen jelzik, hogy egy krémes, gyönyörű barna árnyalatról van szó, ez a szín éppen ettől olyan izgalmas és sejtelmes.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés