Viszonylag későn érkezett meg az igazi ősz, így a hangulatához passzoló trendeket még jó darabig nem engedi el a divat. A fallayage hajfestés tulajdonképpen az őszi színpalettára alapozott balayage, vagyis a világosítás technikájában nem, csak a tónuskombinációkban történtek változások.

hirdetés

A balayage tulajdonképpen vibráló fényt, ragyogást kölcsönöz a frizurának, természetes hatásával pedig végleg eltörölte a színről az erős kontrasztokon alapuló, természetellenes megjelenést eredményező melírtechnikákat. Felfutása óta számos verzióban elterjedt már, bár a lényege semmit sem változott az évek során, mindig újabb és újabb színhatásokkal tör a trendek élére.

Mivel a fallayage a fall és a balayage szavak összevont változata, nem nehéz kitalálni, hogy miről is szól az újdonsült irányzat. A megszokott festési technika abból áll, hogy a haj eredeti, sötétebb tónusaihoz viszonyítva egy finom világosítást kap néhány tincs, mintha kicsit megszívta volna a nap. A napszítta hatás ma már sokféle módon cifrázható, bár világosításról van szó, nem csak szőkés beütésű árnyalatokban lehet gondolkodni.

Terjed a fallayage festés: ezek a legnépszerűbb színkombinációk

A fallayage kifejezetten az őszi színpalettát öleli fel, vöröses, rozsdás, rezes beütésű, eperszőke és karamellás tónusok is bekerülhetnek a frizurába. Bár sok színárnyalattal dolgozik a fodrász, mivel reflextónusokról van szó, nem lesz csíkos vagy sokszínű a hajkorona.

Kép: Getty Images.

 

A reflexárnyalatok az eredeti hajszínbe vegyült színtónusok fényhatású változatai, tehát nagyon közel állnak a tincsek színtartományához. Ahogy a balayage hajfestés többi esetében, itt is csak úgymond világosabb, fényesebb hatású részletek kerülnek a frizurába. A tincsek állapotának ugyan nem tesz jót, amikor nyáron megszívja őket a napsugár, de ezt a természetes fény-árnyék összhatást sokan szeretik, így érthetően az őszbe is szeretnék átvinni.

A balayage technikája erre tökéletes megoldást kínál, viszont a napszítta ragyogás a tél felé araszolva már nem annyira természetes, ezért ütötte fel a fejét a fallayage trend, ami fátyolosabb, krémesebb, lágyabb színátmeneteket kínál, miközben ugyanúgy aranyló ragyogást kölcsönöz a frizurának.

Gyönyörűen feldobta ezt a fakó frizurát, hogy a benne lévő aranybarna tónusokat rozsdás árnyalattal erősítette fel a fodrász. Sokkal élettel telibb, ragyogóbb a haj megjelenése. A fűszeres sütőtök ihlette.

Fekete hajon nehéz elképzelni a balayage festést, de persze nem lehetetlen természetes tónusokból álló kombinációt alkotni. A hűvös barna tökéletes átmenetet biztosít ennek a fallayage frizurának.

A bronde még mindig fut, ami a szőke és a barna nászát jelenti. Ezt is lehet fallayage stílusban tálalni, ezek a krémes csokoládéárnyalatok elképesztően lágy hatást nyújtanak.

A mogyoróvaj világosítás egyszerűen életet lehel a fakó középszőke hajba.

A fall bronde, vagyis a barnának és a szőkének az őszi átmenete gyönyörű fénnyel keretezi az arcot. Az első, világosabb tincsek a fátyolos őszi napfényt idézik meg, ahogy aranyszegélyt rajzol a barnás falevelekre.

Úgy is szép, ha a barna dominál.

A rozsdás tónusokkal megbolondított barna csodásan passzol az őszi hangulathoz.

Így készül a korábbi balayage őszi színkorrekciója. Gyönyörűen ragyognak benne a rezes fényű árnyalatok.

Ha nem akarsz vad, vöröses színt, a fallayage jó opció lehet, mert ad egy kis rezes, aranyfényű beütést a hajnak, miközben megőrzi természetességét a frizura.

Kiemelt képés cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés