A hajszín csakúgy, mint a fazon, rengeteget változtat viselőjén. A választott árnyalat nőiesebbé, lágyabbá teheti, vagy éppen öregítheti, szigoríthatja a vonásokat. Bár a szemöldök és az arc tónusa támpontot jelenthet, nincs biztos recept a sikerre, hiszen egyénfüggő, hogy kinek mi áll jól. Ezért hajszínváltás előtt érdemes mindig egy tapasztalt fodrász véleményét kikérni. Emellett az inspirációgyűjtés is segíthet: az alábbi képek bátorságot adhatnak a változtatáshoz!

hirdetés

A hajfestés az egyik legjobb módja annak, ha valaki kevés időbefektetéssel szeretne újítani a külsején. Az átmeneti szezonokban – mint amilyen a tavasz és az ősz – valahogy jobban megugrik a hajlandóság a stílusfrissítésre.

A tompább, fásultabb, lomhább őszi napok valahogy felpiszkálják a megújulás iránti vágyakozást, hiszen a megszokottból való kitörés remekül oldja az egyhangúságot. Egy jól eltalált hajárnyalat pedig számos előnnyel jár: finomítja, vagy éppen élénkíti az arc tónusát, hangsúlyosabbá, karakteresebbé teszi a megjelenést, felpöcköli az önbizalmat, vagyis összességében feldobja viselőjét.

Ma már rengeteg módszer kínálkozik arra, ha valaki épp csak lágyítani, vagy fokozni szeretné az eredeti hajszínét, de a drasztikus váltások sem jelentenek már különösebb veszélyt. A balayage technológia tökéletesen megfelel, ha a természetes hatású, üde színátmenetek elérése a cél. Gyakran nem is kell teljesen megválni az eredeti világos vagy mély tónusoktól, a reflexárnyalatokat azokhoz igazítja a fodrász. Így a lenövés sem lesz látványos, egyszerűen beleolvad a frizurába.

A vibráló, mesterkélt színárnyalatok esetében a tincsek több kezelést igényelnek, de manapság még a sötétbarnából kialakított narancsos tónus sem jelenti a szálak törvényszerű roncsolódását. Mindkét esetben nagyon fontos, hogy milyen fodrásznak szavaz bizalmat az ember, ezért érdemes alaposan utánajárni a szakmai referenciáinak. Így elkerülhetőek a frizurakatasztrófák!

Bár a higiéniai eljárások minden esetben alapfeltételnek minősülnek egy fodrásszalonban, a járványhelyzet ideje alatt érdemes fokozott figyelmet szentelni a védekezés előírt szabályainak. Ajánlott olyan helyet előnyben részesíteni, ahol a vendégek közötti távolságtartás, a gumikesztyű és a maszk viselése, valamint a hajkészítéshez használt eszközök és a helyiség fertőtlenítése a megszokott rutin részévé vált, és különösebb gond nélkül megoldható.

Ennyit számít egy jól eltalált hajszín: előtte-utána képeken a változás

Ez a hölgyemény valószínűleg megunta az állandó szőkítést, de nem akart túl sötét hajkoronát. A mogyoróbarna melegsége szépen kiemeli porcelánbőrét, a hajtövéhez is közelebb áll, nem mellesleg nőiesebbé teszi megjelenését. Ez csodás példa arra, hogy olykor a biztonsági játék a legjobb választás, hiszen egy kevéske változtatás is képes teljesen megújítani a külsőt.

Itt ugyan a fazon is átalakuláson ment keresztül, de a végeredményhez az egységesebb, teltebb, élénkebb hajtónus is hozzájárul. Itt is az eredeti árnyalatot vette figyelembe a fodrász, azt turbózta fel mélyebb átmenetekkel.

A sötét szemöldök és a mediterrán bőrtónus valamilyen szinten határt szab a hajszínválasztásnak. A hirtelenszőke frizurák nem passzolnak ehhez a típushoz, még akkor sem, ha a szemek világosak. Ám csodás kompromisszummal állt elő a fodrász: természetes hatású, napszítta színátmenetekkel gazdagította a fiatal hölgy sötét hajkoronáját, amivel a most divatos tejeskávé színtrendnek hódolt. Ez egy kifejezetten lágy, meleg őszi árnyalategyveleg, ami gyönyörűen kiemeli a barna bőr frissességét.

Sötétbarnából szőke? Nem mindegy, milyen! Ez a lágy, természetes hatású tónusmix a középbarnától kezdve a hamvas mogyorón át a fátyolosan szolid középszőkéig sokféle alaptónust és reflexszínt mos össze. A végeredmény gyönyörű, és a tincsek csodásan egészségesek.

A szőke haj is jól állt viselőjének, de a világos csokoládébarna frissebbé, élénkebbé teszi az arcát. Kék szemei csak úgy ragyognak a pajkos frufru alól.

Kávébarnából vérnarancs? Na, ez már merészebb húzás, de az ízléses, szép eredmény nem lehetetlen, ha jó fodrász kezébe kerül az ember. Vibrálóvá teszi a megjelenést, csodásan feldobja az arcszínt, és kiemeli a barna szemeket. Világos barackos beütésű, szeplős bőrhöz, valamint kék szemekhez éppúgy tökéletesen passzolhat ez a vad színárnyalat.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés