Ha nem passzol a hajszín a viselőjéhez, az a frizurára, sőt a teljes megjelenésre rányomja a bélyegét. Ezek a sztárok egészen sötét természetes hajszínnel rendelkeznek, ennek ellenére tettek pár kísérletet a világos szőke tincsekkel. A merész frizuraváltás egyeseknél telitalálat volt, míg van, aki valószínűleg nem tér vissza többé ehhez az árnyalathoz.

hirdetés

 

Sokan eljátszadozunk a gondolattal, vajon irtó dögösen állna-e nekünk a szőke, esetleg platinaszőke haj, vagy talán kellemetlen arckifejezéssel távoznánk a fodrászszalonból a kezelés után. A genetikailag örökölt, természetes világos szőke viszonylag ritka hajszín, és csak nagyon kevesekhez passzol úgy igazán, így, aki hasonló frizurában gondolkodik, annak érdemes körbejárnia a kérdést, vajon illeni fog-e hozzá, vagy sem.

Ebben döntő tényező lehet a bőrtónus, a szemszín, és a szemöldök árnyalata, valamint formájának lágysága vagy keménysége, de az szintén sokat számít, hogy a szőkének egy hidegebb, hamvasabb, vagy melegebb, mézes árnyalatait pécézzük ki magunknak.

Sztárok, akiket teljesen megváltoztatott a szőke hajszín: nem mindenkinek jött be a frizuraváltás

Ezek az ismert nők egészen új arcukat tudták megmutatni azzal, hogy eredeti barna hajszínüket szőkére cserélték. Bár számukra megszokott a gyakori frizuraváltás, egyesekhez annyira jól passzoltak az új színek, hogy nagy valószínűséggel egy ideig ragaszkodnak majd hozzá. Nemrégiben a sokszoros Grammy-díjas Billie Eilish is platinaszőkére váltott, ő azonban ikonikus fekete és neonzöld színű, merész hajkreációjáról mondott le érte.

Sarah Paulson elmúlt 45 éves, de még mindig tanítani tudná a frizuraváltás mesterségét, olyan sokoldalúan teszi azt. A félhosszúaktól a rövidebb fazonokig minden variációt kipróbált már, így nem is kérdéses, hogy a változatosságot a színekben is keresi.

Képek: Vera Anderson/WireImage, Steve Granitz/WireImage /Getty Images.

 

Leginkább a divatos, szőkés balayage festésével ismerjük fel őt, de gyakran visszatér eredeti barna hajszínéhez. Nem kérdéses, hogy mind a kettőt nagyszerűen viseli, azonban a világos árnyalatok kifejezetten fiatalos külsőt kölcsönöznek neki.

Képek: Karwai Tang/WireImage, Chris Pizzello-Pool/Getty Images,

 

Zendaya, a 24 éves színésznő gyönyörű, természetes göndör hajnak örvendhet. Sötétebb bőrtónusához minden formációban passzol a barna hajszín, de valljuk be, a szőke pixie frizurát is sikeresen lehozta.

Bár csak parókaként viselte ezt a fazont, mi ezt egyáltalán nem bánjuk. A platina ultrasikkes látványt nyújt, de hosszú távon nem passzolt volna a fiatal sztár kisugárzásához, egy idő után biztosan sokan hiányolták volna a hozzá legjobban illő, gesztenyebarna loknikat.

Képek: Jacopo Raule, Frederick M. Brown/Getty Images.

 

Az elképesztően tehetséges Anya Taylor-Joy kicsit kilóg ebből a felsorolásból, hiszen ő eredetileg sötétebb árnyalatú, mogyorószőke hajszínnel rendelkezik. A vezércsel című filmben a vörös is nagyon jól állt neki, de az arany- és búzaszőke az, amit teljes magabiztossággal tud viselni.

A szőkének szinte minden árnyalatával kísérletezett már, és a sötétbarnát is kipróbálta, ami túlságosan nagy kontrasztot teremtett porcelánfehér bőrével. A mélybarna tincsek sokkal komolyabbá, és szigorúbbá teszik megjelenését. A világos bőrtónusával kellemes egyensúlyt teremt a meleg szőke frizura, bogárszemét pedig igézően kiemeli.

Képek: Andrew Lipovsky/NBC/NBCU Photo Bank, Jamie McCarthy/Getty Images.

 

Dua Lipa az utóbbi időben erősen hozzájárult ahhoz, hogy a kétszínű hajtrend kialakult és szárnyra kapott. A sötétbarna haja minden hosszban tökéletesen mutat rajta, cseppet sem öregíti, hullámokkal megspékelve pedig gyönyörű keretet ad arcának.

Szőke frizurája azonban igazi popdívás kisugárzást ad az énekesnőnek. Bár a bőrtónusától erősen elüt a szalmasárga haj, ami nagyon művi hatást kelt rajta, ő valahogy még ezt is vagányan tudja viselni.

Képek: Steve Granitz/WireImage, Angela Weiss Getty Images.

 

Dakota Johnsont szinte alig lehet megismerni szőke hajjal. Habár a világos bőrtónushoz és kék szemekhez elvileg jól passzolnak a lágy, világos színek, az ő esetében ez még sincs így.

Csokoládészínű frizurája jobban kiemeli rózsás, barackos bőrszínét, és szinte finomítja vonásait a bájos frufruval kiegészítve. Furcsa módon a világos szőke hajszín fáradtnak, idősebbnek mutatja őt, pedig általában pont fordítva szokott lenni: más esetben fiatalítja viselőjét. Nem csoda, ha nem tér vissza többé ehhez a választáshoz!

Kiemelt kép: Jacopo Raule/Getty Images.

Cikkfotók: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés