Az ombre hajfestési technikát már mindenki ismeri, hiszen évek óta a divat körforgásában van. Mindig képes megújulni, így idén sem számít unalmas hajviseletnek. A finom, természetes hatású színátmenetek mellett, az extrémebb verziók is rajta vannak a palettán, így biztosan mindenki megtalálja a neki leginkább tetsző tónuspárosítást.

hirdetés

Már évek teltek el azóta, hogy először megjelent az ombre irányzat, és ez idő alatt cseppet sem kopott meg a népszerűsége. Egyre többen választják a színátmenetes frizurát, amelynek egyik nagy előnye, hogy nem igényel gyakori újrafestést. Jellemzően meghagyják a hajtő eredeti alapszínét, míg a hajvégekre világosabb, vagy színezett festék kerül. A megfelelő technikának köszönhetően a végeredmény tökéletes átmenet lesz.

Az ombre frizurától tehát ősszel sem kell még elbúcsúznunk, hiszen számos változata megjelenik a divatirányzatok között. A legnagyobb különbség, hogy a kiinduló árnyalat szinte minden esetben sötét, csokoládészerű hajszín. A mély tónusok gyönyörűen mutatnak a világosabb tincsekkel, természetes hatást keltenek, ráadásul a lágy hullámokkal igazán izgalmassá varázsolják a frizura textúráját és fényjátékát.

Lágyan leomló, folyékony karamell

Idén egyértelműen ez a legsikkesebb hajviselet, ha ombréról van szó. Természetes hatású, így valóban olyan, mint a folyékony karamell. A kiinduló árnyalat csokibarna, ezért a sötétebb hajszínnel rendelkezők is bátran kipróbálhatják. A finom színátmenet meleg, ragyogó hatást kölcsönöz a frizurának.

Gesztenyebarna színátmenet

Kávébarna, majdnem fekete hajszínből is készülhet gyönyörű színátmenet, anélkül, hogy az túlságosan természetellenes hatást keltene. Elegendő, ha csupán pár árnyalattal lesz világosabb a hajvég, mint a tövek, így a végeredmény igazán ragyogó, napszítta hatású frizura lesz.

Meleg burgundi

Ősszel a barna mellett előtérbe kerülnek a rezes színárnyalatok. Idén a klasszikus vörös mellett megjelent a burgundi is, ami egy sokkal mélyebb tónusú szín. A barna és a vörös még mindig jó barátságot ápolnak, ha ombréről van szó, ezért ezt a párosítást kár lenne kihagyni.

Fagyos jégszőke ombre

Pár éve a jégszőke meghódította a világot, és sok követője minél hamvasabb, ezüstösebb hajszínt szeretett volna. Nos, ez az irányzat kicsit háttérbe szorult, és inkább a természetes tónusok kerültek előtérbe, ha szőkéről van szó. Ám a fagyos színárnyalat remekül mutat a meleg barnával, bár a végeredmény már kevésbé lesz napszítta hatású.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés