A jó idő érkeztével megnő a kedv, hogy egy kis színt vigyünk a hétköznapokba. Ez alól sem a ruhatárunk, sem a frizuránk nem lehet kivétel. A pasztelles hajszínek nagyszerű alternatívák lehetnek, ha megmaradnál a finom, nőies stílusnál, de kissé unalmasnak találod a megszokott árnyalatokat.

hirdetés

Van úgy, hogy barnáról szőkére, vagy feketéről vörösre váltunk. Egy idő után viszont ezeket a hajszíneket is megunjuk és dilemmába esünk, mit tehetnénk. Ha ebben a pillanatban egyből elvetjük a kevésbé naturális színek ötletét, akkor bizony lehet, hogy elhamarkodottan ítélkeztünk.

 

A színes haj fogalma ugyanis már nem csak a punkos, rockos és szivárványszínű vagy neonpink kategóriákat takarja, hanem magába foglalja a csodás púderszínek világát is. A sokféle választék közül a rózsaszín legfinomabb árnyalatai, a barackvirág, a joghurtos lila és a mentaszín tónusváltozatai egyaránt varázslatosan szép frizurát eredményezhetnek.

Elképesztő, mennyire feldobják a megjelenést a pasztelles hajszínek

A pasztelles árnyalatok idén tavasszal a ruhatárban is megjelennek, így nagyon egyszerű ezekhez a frizurákhoz öltözködni. Már egyre több munkahelyen tapasztalható, hogy megszűnnek a hajviseletekre vagy öltözékekre vonatkozó tiltó szabályzatok, a korlátozások pedig sokkal engedékenyebbek. Ezek a nagyon krémes, lágy árnyalatok távol állnak a kirívó megjelenéstől. A natúr, egyszerű sminkek is jól passzolnak a pasztelles hajszínekhez, hiszen maga a frizura már eleve felpezsdíti a bőrszínt.

Ha egy árnyalat mellett teszed le a voksodat, az egységes tincsek matt összhatást eredményeznek majd. Amennyiben a csillogó, metálfényű színeket kedveled, akkor a sötétebb és világosabb tónusok összemosásával kaphatsz ragyogó frizurát.

Ezek a puha árnyalatok sokszor joghurtokra és édességekre emlékeztetnek minket. Ám akkor is számos lehetőség közül válogathatsz, ha minden erőddel szeretnéd elkerülni a vattacukor-hatású frizurákat. Alapszínként meghagyhatod a természetes hajszínedet, és egy kis melírrel vagy balayage technikával csempészhetsz bele színes tincseket. Az eper, a rózsaarany, és a barackvirág tökéletes választás lehet ehhez a stílushoz.

A menta színe talán meglepő vagy extrém ötlet lehet frizurához, de elképesztően frissítő tud lenni. Akár eredeti színű, sötétebb barna, vagy fekete hajtövekkel is bátran bevállalhatod.

Szintén púderárnyalatok alkotják idén a szivárványfrizurát is, mely korábbi változatainál sokkal finomabban vonultatja fel a színeket. A színszakértő hajszobrászoktól csupán egy-egy tincsre leszűkítve is kérheted majd ezt a festési technikát.

Hogy ezeket a színeket milyen divatos hajfazonnal és hogyan variálhatod, az már csak a képzeleteden és kreativitásodon múlik.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés