Idén elképesztően népszerűek a retró frizurák, így nem csoda, hogy ismét terítékre kerültek Claudia Schiffer egykor sokat utánzott, nőies hajstílusai.

hirdetés

A kilencvenes években, a szupermodellek fénykorában, Claudia Schiffer a nőiesség etalonjaként írta be magát örökre a divattörténelembe és a köztudatba. Talán ma sincs olyan nő, aki ne ismerné a nevét, pedig már jó ideje háttérbe vonult és üzletasszonyként tevékenykedik.

A szakma mély bánatára manapság már csak ritkán vállal modellmunkákat, fotózásokat, bár időnként felbukkan a címlapokon és részt vesz egy-egy vörös szőnyeges eseményen, az Instagramon lemérhető népszerűségéből ítélve sokan szeretnék, ha gyakrabban szerepelne.

A híres szupermodell idén augusztusban tölti be 53. életévét, és bár néhány interjúban hangot adott annak, hogy nem teljesen elégedett a külsejével, az emberek többsége szerint nem sokat változott az évek során, éppolyan elbűvölő a szépsége, mint pályája kezdetén.

Még csak 17 éves volt, amikor egy diszkóban felfedezték, modellkarrierje során pedig ezernél is több címlapon szerepelt, valamint a legnevesebb divatmárkák vetekedtek érte. A kilencvenes években sorra képviselte a luxusbrandek krémjét, és még a szupermodellek kiemelt táborában is sztárként emlegették.

Sok nő árgus szemekkel figyelte, hogy mit visel, és hogyan hordja a haját Claudia Schiffer, angyalszőke hajtónusát pedig rengetegen másolták. Minden egy csapásra divatossá vált, ami rajta megjelent, így nem csoda, hogy most, a retró frizurák újraéledésének korszakában ismét Claudia Schiffer hajviseletei a mérvadóak a trendek sűrűjében.

Irtó nőies retró frizurák térnek vissza a múltból: Claudia Schiffer hajviseleteit nem kell újragondolni

A kilencvenes évek stílusjegyeiből szívesen merít inspirációt az idei nyári sikk, és ez nem csak a ruhákra, kiegészítőkre, hanem a hajfazonokra, hajviseletekre is vonatkozik. Bár a múltból átvett retró frizurák többségét újragondolják az aktuális trendek, Claudia Schiffer lépcsőzetesen vágott, loknisra bodorított szőke tincsei egy az egyben megállják a helyüket a mai divatban.

 

A francia függönyfrufrut, a lágyan ondolált old hollywoodi stílust, és a kilencvenes évek legmenőbb formázási módjait egyaránt kipróbálta a gyönyörű szupermodell, érdemes ellesni tőle ezeket az extra nőies fazonokat.

Kiemelt képek: Stephane Cardinale/Corbis/Sygma/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés