A kétcopfos fonott frizura népszerűsége változatlan, sok nő választja ezt a laza és bájos hajviseletet, különösen sapka alá. Hiszen nagy előnye, hogy nem lapul le és kevésbé kócolódik, ráadásul sokféle technikával elkészíthető. A háromágú fonás elsajátítása nem nagy ördöngösség, gyorsan kivitelezhető, és sokan ezt a módszert ismerik a legjobban. Ám még tovább lehet egyszerűsíteni a műveletet az alábbi trükkel, ami tartósabb, vastagabb copfokat ígér.

hirdetés

Kétségkívül a szimpla hármas fonás az egyik legelterjedtebb technika a copfkészítés terén, hiszen sokak számára egyszerűbb és gyorsabb a parketta- vagy a halszálkafonásnál, és általában még azok is ismerik, akik kevésbé jártasak a frizurakészítésben.

A fonott frizura gyakran kisegítheti az ember lányát, jól jön, ha többnaposak, kissé zsírosak a szálak, de ugyanígy biztonságot nyújthat, amikor sehogy sem állnak a tincsek, esetleg nincs idő beszárításra, formázásra. Na és persze sapka alá is tökéletes választás. Némi hátránya akad csupán, hogy frissen mosott tincsekből viszonylag nehéz kivitelezni, a copf hamar szétcsúszik, szöszös lesz.

 

Van azonban egy módszer, amivel tulajdonképpen fonás nélkül készíthetők el a fonott copfok. Az eredmény ugyanaz, csak a technikája más, így ráadásul sokkal tömörebb, simább, tartósabb lesz a fonat. Még akkor is, ha frissen mosott hajból rittyented össze a frizurát!

Bájos kétcopfos fonott frizura sapka alá: nem kócolódik, ha így készíted

Manapság nagyon divatos a kötött sapkával kombinált kétcopfos fonott frizura. Sok divatblogger elsüti, hiszen remekül passzol a sportosan lezser, a romantikus, valamint a retró stílusú szettekhez. Összerittyenteni sem nehéz, nem kell korábban felkelni miatta reggel, ám még tovább lehet fokozni az egyszerűségét.

Rém könnyű és villámgyors a procedúra, ha hurkokat készítesz a hajadból, és azokon húzod át a tincseket. Egyrészt így vastagabbnak tűnik a copf, és sokkal stabilabbak a tincsek, vagyis nem csúsznak szét. A videóban látható módszerrel, vagyis a hajgumi csúsztatásával lesimulnak a szálak, így az sem okoz problémát, ha kissé száll vagy szétáll a frissen mosott frizura. Pikk-pakk rendezettebbnek tűnik a lobonc ezzel az egyszerű, fonást helyettesítő megoldással.

Oszd el két részre a hajad, majd mindkét oldalt felezd meg a hajtömeget. Először két copfot készíts fonás helyett, a tincseket pedig laza, puha anyagú hajgumival fogd össze. Lassan csúsztasd lejjebb az egyik hajgumit, az ujjaiddal formázz hurkot a szálakból, húzd át rajta a másik cofot, és így haladj tovább.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés