Egyesek az élet velejárójaként, míg sokan öregítő tényezőként tekintenek a deres és fehér tincsekre, így a legtöbb nő ameddig csak tud, a hajfestés mellett dönt. Pedig ősz hajból is készülhetnek divatos frizurák, melyek elegáns, modern, vagy éppen trendi, vagány stílust vihetnek a megjelenésbe.

hirdetés

Az ezüstös és hófehér tincsekről még mindig megoszlanak a vélemények, a nők többsége csupán kényelmi szempontok alapján, vagy kényszerből hagy fel a hajfestéssel.

Az őszülő szálak nem viselik túl jól a gyakori festést, mivel eleve rugalmatlanabbak, sérülékenyebbek, mint a pigmentált társaik. Gyakran elkopik, elvékonyodik a végük, vagy töredezetté, sprőddé válnak, ráadásul a rendszeres hajfestés állandó kiadást jelent, miközben nem biztos, hogy beváltja fiatalító ígéretét. Pláne, ha a hajkorona megsínyli és fáradtnak, elnyűttnek tűnik!

Ősz hajból egyébként éppúgy készülhetnek divatos, modern frizurák, amelyek inkább hozzátesznek a nőies megjelenéshez, semmint lerombolnák az önbizalmat. Érdemes kissé átalakítani a stílust az ezüstös, hófehér tincsekhez igazodva, a sminkbe és az öltözködésbe beemelt színek sokat tesznek azért, hogy a fakó szálak ne sápasszák a viselőjüket, és cseppet se nyújtsanak komor, esetleg fáradt összképet.

Elegáns, modern és nőies frizurák ősz hajból

Az ősz haj öregítő hatása azon múlik, hogyan viseli az ember. Lehet stílusosan, merészen, elegánsan, vagy sikkes formában tálalni az ezüstös-fehéres tincseket, néha csak egy kis ihlet kell a kreatív női energiák felszabadításához.

Mutatunk néhány igencsak inspiráló hölgyeményt, akik tökélyre fejlesztették az ősz frizura viselését.

Rövid, de cseppet sem „öreges” fazonok

Bár a kortalan megjelenés elsősorban nem a frizura fazonján, nem is a sminken és az öltözéken múlik, hanem leginkább az attitűdön és a sajátos személyiségjegyeken áll vagy bukik. Mondják, hogy „csak az életkor változik, a nőiesség örök”, de valójában a nőiességhez pont, hogy érni, finomodni kell. Ezek a frizurák tökéletesen kifejezik a helyén megélt nőiességet, ugyanakkor cseppet sem korhoz kötöttek. Bármelyik életszakaszban felpezsdítik a megjelenést.

A bob hajstílus rövidebb változatban is bájos. Megvan benne a klasszikus vonás, ugyanakkor határozott, modern külsőt varázsol. Ehhez persze, a magabiztos kiállás is fontos.

Sokoldalúan formázható egy ilyen fazonkialakítás, hátrafésülve inkább elegáns, geometrikusan vágva pedig különc és egyedi.

A lágy hullámok volument adnak a hajnak, miközben roppant könnyű kezelni és változatosan viselni az efféle rövid frizurákat.

A pixie sohasem megy ki a divatból, viszont annyiféle változata van, hogy nem nehéz az egyéni személyiségvonásokhoz, stílushoz igazítani.

Lehet vagány, kelthet vadóc benyomást, vagy éppen eleganciát tükrözhet.

Félhosszú és hosszú frizurák ősz hajból

A se nem hosszú, se nem rövid lobfrizura szintén egyszerűen kezelhető. Azokon a napokon, amikor sehogy sem áll, mert megmakacsolják magukat az őszes tincsek, lazán össze lehet fogni, vagy egy sikkes hajráffal, kendővel megbolondítani, így máris visszanyeri méltóságteljes eleganciáját.

A fokozatos hajvágás szintén kortalan frizuraviseleteket eredményez, nagy előnye pedig, hogy alapvetően megmarad a haj hossza, viszont a lépcsőzetes vágásnak köszönhetően jobb tartást kapnak a tincsek.

Ez a kialakítás félhosszú, hosszú fazonnal egyaránt harmonizál, ráadásul lényegesen megkönnyíti a beszárítást. Puhábbnak, dúsabbnak mutatja a hajtömeget, ugyanakkor gyors készülés esetén lazán összefogható, ami szintén sikkes megjelenést biztosít viselőjének.

Ezek a divatos frizurák ősz hajból készülve is mutatósak, ám azoknak éppúgy bátran ajánljuk, akik a további hajfestés mellett maradnak, hiszen finomabb, lágyabb esést adnak a tincseknek, ezáltal roppant nőiesek.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés