A C alakú hajvágás, avagy curve cut, nem egy konkrét fazont takar, hanem bármilyen hajhosszhoz, frizurához kérhető. A nevét onnan kapta, hogy az arc mentén C formájú ívet ad a tincseknek.

hirdetés

A C alakú hajvágás, angol nevén curve cut, a rétegek kialakításának módjára utal. Tökéletesen megfelel azok számára, akik csak kis változtatást terveznek a frizurájukat illetően, de drasztikusabb fazonváltás esetén éppúgy beválhat, mondjuk, ha rövidebbre szeretnéd vágatni a hajad.

Már tavaly fellobbant a frizuratrend népszerűsége, amikor reflektorfénybe kerültek az arcot keretező, rétegesen vágott hajstílusok, most azonban újabb felfutást jósolnak neki. Mint a legtöbb réteges vágástechnikának, a tincseknek ívelt irányt adó módszernek is a hetvenes évekig nyúlnak vissza a gyökerei. Bár az efféle fazonírozással készült frizurák modernebb változatait a kilencvenes évekből ismerhetjük, a C alakú vágásra már korábban is volt példa.

Így alakíthatja át a frizurát a C alakú hajvágás: a curve cut lágy esést és jó tartást ad a tincseknek

Bár idén a kitty cut formálja a frizuradivatot, a tavaly felkapott C formájú hajvágás éppúgy jelen lesz a népszerűségi listán, különösen, hogy az egyik legismertebb curve cut, a Rachel-fazon ismét a figyelem középpontjába került.

Az ívelten nyírt arckeretező tincsek azonban nem csak a hosszú és félhosszú frizurákat dobhatják fel, sokféle hajstílus készülhet ezzel a divatos vágástechnikával.

A shag bob könnyed rétegei C alakzatban ívelhetnek az arc vonalánál, de ugyanígy a mullet típusú fazonokat is könnyedebbé, lágyabbá lehet tenni ezzel a rétegező módszerrel.

Hullámos hajnál különösen jól jön, ha a fodrász elvékonyítja az arcot keretező tincsek végét, és egyúttal irányt ad nekik a vágással. Így beszárítás nélkül is lágyabbnak mutatkozik a frizura esése. Borotvával is történhet a hajtömeg rétegezése, így rugalmasabb tartást kap a fazon.

Az erőtlen, esetlen tartású hajnak pedig kifejezetten támaszt nyújt a rétegező vágás, ebben az esetben a curve cut abban segít, hogy ne csak úgy lógjanak a tincsek az arc közelében, rálapulva a fej vonalára. Könnyeddé, játékosabbá, mozgalmasabbá teszi a frizurát, egyúttal a beszárítását is leegyszerűsíti.

Kérheted bobbal, shag fazonnal, lépcsőzetes fazonkialakítással, illetve rövid vagy hosszú frufruval ötvözve. A már meglévő fazon is átalakítható arckeretező frizurává, de a C típusú vágás arra is jó, hogy teljesen megújítsa a hajstílust.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés