Új frizuratrend tartja lázban a nőket, a wolf cut után megérkezett a kitty cut, ami elegánsabb formát ad a hajnak, a lágyan egymásra omló rétegek pedig finoman megemelik a lelapulásra hajlamos tincseket.

hirdetés

A réteges hajvágás népszerűsége még valamikor a hetvenes években lángolt fel, amikor Farrah Fawcett lépcsőzetes frizurája volt az etalon. Az arcot keretező fokozatosan nyírt fazont hamarosan felváltották a vagányabb, kócosabb hajstílusok, mint amilyen a shag és a mullet. A wolf cut, ami magyarul farkasvágást jelent, gyakorlatilag ezt a két hajformát ötvözi, vagyis az élesen elkülönülő rétegek miatt kissé bozontos hatást kelt az ilyen vágástechnikával kialakított fazon.

A farkas névre keresztelt hajvágási módszer az elmúlt években ismét felfutott, miután a shag stílusú frizurák újra a divat élére törtek. Nem sokkal utána rögtön a pillangóvágást köszönthettük, és még pislogni sem volt időnk, máris itt van a kitty cut, avagy a cicás hajstílus, amelynek köszönhetően új frizuratrend kezd kibontakozni.

Lágy rétegekkel növeli a volument a kitty cut: ez most a legnőiesebb frizuratrend

A cicavágás, vagyis a kitty cut már a nevével sejteti, hogy itt nagyon puha, lágy rétegekről van szó, melyek selymesen olvadnak össze a hajtömegben. A többnyire borotvával vágott rétegekkel ellentétben nem kapnak látványos textúrát a tincsek, a lekerekített vágások csupán irányt adnak a rétegeknek. A fazon lágyan keretezi az arcot, a hajvégek pedig nem keskenyednek el feltűnően.

Bár alapvetően a wolf cut ihlette ezt a vágástechnikát, a kitty cut frizuratrend a luxushatású hajstílusok irányzatát is alapul vette. Az egymásra simuló rétegek finoman megemelik az erőtlen, lelapulásra hajlamos tincseket, ám mindezt kócos hatás nélkül valósítja meg a fodrász.

Mióta berobbant a köztudatba, sok híresség is kipróbálta az új frizuramódit, ami abszolút egyénre szabható. A kitty cut tulajdonképpen a vágás technikájára és stílusára utal, a fazonkialakítás azonban sokféle lehet.

Rachel Zegler színésznő. Kép: Theo Wargo/Getty Images.

 

Hosszabb és rövidebb változatban egyaránt észbontóan nőies, sokkal elegánsabb, mint a vagány wolf cut. Ha az a cél, hogy lágyabb esést kapjon a haj, de közben a tartását se veszítse el, a cicás hajvágás jó opció lehet.

Kiemelt kép: Theo Wargo/Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés