A most divatos réteges, nőies vágások a lelapulásra hajlamos félhosszú frizurák volumenét is felturbózzák, ráadásul sokkal karakteresebbé, stílusosabbá teszik az összképet, mint az egyforma hosszúságúra nyírt tincsek.

hirdetés

A félhosszú frizurák esetében éppúgy szóba jöhetnek a lágy rétegeket kialakító, nőies fazonokat eredményező vágások, melyek több szempontból előnyösek. Míg az egyforma hosszúságú tincsek gyakran lelapulnak és nem tartják meg olyan hosszan a beszárítással vagy ondolálással kreált hullámokat, a hajtöveket megemelő, frufruval összedolgozott rétegek dúsabbnak mutatják a hajkoronát, illetve szép tartást adnak a lokniknak.

Ráadásul az arcélt keretező rövidebb tincsek kiemelik az arc szerkezetét, hangsúlyt adnak a szemeknek, és stílusosabbá teszik a félhosszú fazont. A vállig érő frizurákkal kapcsolatban egyébként is gyakran felüti a fejét az a téves elgondolás, hogy az efféle hajviseletek elegáns nőiességük ellenére többnyire snassznak, egyhangúnak bizonyulnak. Bár tény, hogy igényelnek némi formázást és beszárítást, hogy elérjék hatásos küllemüket, ha nem egyforma a tincsek hossza, ez a procedúra feleannyira sem macerás, valamint sokkal dúsabbnak, mozgalmasabbnak tűnhet a volumen, miközben az egész frizura lágyságot sugall.

A legdivatosabb nőies vágások, melyek felturbózzák a félhosszú frizurák volumenét

Lépcsőzetes, wolf cut vagy shag vágással egyaránt fel lehet dobni a vállig érő frizurát. Bármelyikre esik a választás, a haj nagyobb tömege megtartja hosszát, vagyis a félhosszú fazon megmaradhat, amennyiben úgy kéred a fodrásznál. Elég csak az arcot keretező, illetve a halántéknál és fejtetőnél lévő tincseket megcsipkedni picit, persze, szakszerűen ezt nem így nevezik, hiszen sokféle technikával készülhetnek a hajtöveket megemelő rétegek.

Borotvával, csúsztatott vágással és még ki tudja, hányféle módszerrel érheti el a fodrász, hogy az erős, vastag tincsekből álló frizura lágyabb és mozgalmasabb legyen, a lelapuló, vékony szálú haj pedig határozott tartást, illetve dús formát kapjon.

Ennél a frizuránál például szinte észrevétlenül összeolvadnak a rétegek. A frufru a struktúra része, nem különül el, szépen belesimul az összképbe. Lágy és nőies, mégis karakteres.

A shaggy típusú rétegezés textúrát ad a vékony szálú, könnyen lelapuló hajnak, ezáltal optikailag dúsabbnak tűnik. Az elkülönülő rétegek játékosabbá, mozgalmasabbá teszik a hajtömeget, nem csak úgy lógnak laposan a tincsek.

A hatvanas-hetvenes évek kedvelt fazonírozási technikáinak elegyítéséből jött létre ez a nőies stílusú wolf cut vágás, ami a rövid és a félhosszú frizurák előnyeit vonja össze.

A soft shag rétegei nem különülnek el annyira élesen, szinte belevegyülnek a hajtömegbe. Mégis lágyabbá, finomabbá teszik az összképet.

A hetvenes években népszerűvé vált lépcsőzetes vágás szintén megdobja a volument.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés