Nem csak drasztikus átalakítással lehet feldobni a frizura stílusát, egy lazább fazonfrissítés éppúgy megadhatja a változás varázsát, pláne, ha ilyen nőies a végeredmény!

hirdetés

Amikor eljön az a pont, hogy már sehogy sem áll a frizura, gyakran beüt a vágni, vagy nem vágni nagy dilemmája, hiszen nem mindig érezzük célravezetőnek a nagyobb átalakítást, csak sokszor nem vagyunk tisztában azzal, milyen lehetőségeket tartogathat egy kisebb fazonfrissítés.

A frissítő hajvágás és a drasztikus átfazonírozás között húzódik egy viszonylag széles mezsgye, ami túlfut a töredezett, elkopott hajvégek lecsippentésén, viszont nem változtat túl sokat a haj esésén, tömegén, alapfazonján. Épp csak megújítja, stílusosabbá teszi az elavult, unalmassá vált frizurát, ehhez azonban, ahogy a videók is mutatják, nem árt egy teljes mértékben együttműködő fodrászt találni. Ugyanígy fontos, hogy pontosan határozd meg, mit szeretnél, mennyit vághat a szakember, és mi az, amiben szabad kezet kap, persze csak akkor, ha neked is belefér az általa ajánlott újítás.

Kép: Getty Images.

Kis változtatással is megújulhat a frizura: a fazonfrissítés stílusújító erővel bír

Ha már laposka és unalmas a frizura, érdemes olyan szalonba betérni a fazonfrissítés céljából, ahol kreatív szakemberek dolgoznak, avagy nem olyan fodrászok, akik szalagban készítik az egyenfrizurákat. Nem lehetetlen küldetés, hiszen jó pár ilyen fodrászat akad.

Lehet, hogy egy kis kutatómunkát igényel, de megéri keresgélni a cél érdekében. Noha a fazonfrissítés nem jelent nagy volumenű átalakítást, vágással mindenképp számolni kell, ha újítani szeretne az ember.

Ez az átfazonírozás például minimális veszteséggel jár a hajhosszt illetően, és azoknak is elfogadható átmenetet jelenthet, akik alapvetően ódzkodnak a frufru kipróbálásától. Lépcsőzetes rétegekkel bontja meg a haj tömegét a fodrász, ezáltal a hosszú frufru beleolvad a tincsek rengetegébe, viszont megtámogatja a hajzuhatag rugalmas, lágy esését.

Ebben az esetben hasonló technikát alkalmaz a fodrász, csak a tincsek vágásirányán változtat, hogy az arcformához igazítsa az összképet. Csodaszép, dús frizurát eredményez a fazonfrissítés, miközben nem sokkal lettek rövidebbek a tincsek.

Nem árt, ha a rétegezés módja egyénre szabott, és nem valamelyik sztár vagy modell fotója alapján dolgozik a szakember. Fontos, hol kap hangsúlyt a volumen, milyen technikával alakítja ki a lépcsőzetes formát.

Ez a fazon például gyönyörűen keretezi az arcot, és dús hatást garantál.

Félhosszú hajból szintén kialakítható a lágy textúra.

Elképesztő, milyen profi módon formázza a göndör tincseket, a vágással egyúttal irányt ad a lokniknak, így nem kell sokat bajlódni a beszárítással. Akkor is szép tartást kap a frizura, ha csak egy kis hajhabbal átnyomkodja az ember és hagyja a szabad levegőn megszáradni.

A ritkító vágás lényegét sokan félreértik, azt gondolják, a fodrász elvesz a haj tömegéből, pedig pont azáltal éri el a lágyabb, dúsabb hatást, hogy megbontja a tincsek egyforma hosszát, de ezt nem egyenes vágással teszi. Az így kapott laza rétegek megtartják egymást, és nem lapul le a szépen beszárított frizura.

Itt már eleve lépcsőzetesen rétegezett a hajfazon, amit egy függönyfrufruval újít meg a fodrász, és valóban csodás, sokkal nőiesebb a végeredmény!

A nyakig, vállig érő frizura sem kíván drasztikus vágást ahhoz, hogy új stílusban tündököljön, elegendő egy könnyed fazonfrissítés.

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés