A cicaszem nem éppen az a típusú smink, amit kapkodás közben csak úgy feldob az ember lánya, a tusvonal szimmetrikus, precíz megrajzolása gyakran még a rutinosabbaknak is csak többszöri próbálkozás után sikerül. Néhány módszer azonban segítségedre lehet abban, hogy ne legyenek maszatosak vagy cakkos élűek a meghúzott vonalak. Akad néhány sminktrükk, ami megkönnyíti a dolgod, ha könnyen megremeg a kezed.

hirdetés

A sminkdivat örök klasszikusa a cicaszem, ami a natúr sminket is fel tudja dobni hivalkodás nélkül, és elképesztően vonzóvá teszi a tekintetet. Viselhetsz bármilyen stílusú öltözéket vagy frizurát, a szemek sarkától meghúzott tusvonal biztos, hogy illeszkedni fog a képbe, és nem töri meg a sikkes összhatást.

 

Most, hogy a hatvanas évek trendjei apránként beszivárognak a modern öltözködésbe, a sminkelés terén úgyszintén nagy figyelmet kapnak a retró irányzatok. Bár ma már számtalan sminkeszköz létezik, amivel fel lehet kanyarítani a cicás vonalat, a kivitelezése csak részben lett egyszerűbb, hiszen nem mindenki rendelkezik olyan ügyes kezekkel, hogy egy-két határozott vonással megoldja.

Bár az idei sminktrendekben is előtérbe kerülnek a ceruzával megrajzolt, elmosott élű cicaszemek, a szabályosság ennél a sminktípusnál éppúgy fontos.

3 sminktrükk, ami nagy segítséget jelent a cicaszem elkészítésében

A cicaszem számos formában uralja a sminkdivatot: lehet füstös, hasonlíthat denevérszárnyra vagy rókaszemre, de sokan inkább a klasszikus tusvonal mellett döntenek. A vonal vastagsága, dőlésszöge a szemformától is függ, ezt pedig sokkal könnyebb bemérni, ha van egy sablonod. Nem muszáj boltból beszerezni, otthon könnyedén és gyorsan elkészítheted magadnak.

Házi sablon, amivel egyszerűen felnyomdázhatod a tusvonalat

A vitaminok és filmtabletták csomagolása tökéletes arra, hogy cicaszemnyomdát rittyents belőle: a fényes felületű csomagolóanyagból vágj ki egy nyújtott háromszöget, ami illeszkedik a szemformádhoz. Fogj egy fültisztító pálcikát, vágd le az egyik végét, majd pillanatragasztóval rögzítsd a sablon közepén – az érdes felület legyen az, ahová a pálcika felkerül.

Mielőtt megfestenéd tussal a sablon sima oldalát, mérd oda a külső szemzugodhoz, és nézd meg, milyen szögben érdemes felnyomdázni a cicasminket. Tussal tehetsz egy kis pöttyöt mindkét szemednél arra a pontra, ahol a tusvonalnak végződnie kell. Így könnyedén ellenőrizheted, hogy a két szemsmink szimmetrikus-e. Ha ezzel megvagy, kend be tussal a sablont, és egy határozott mozdulattal nyomd oda az előzőleg kimért területre. Ezután egy vékony tusvonással kösd össze a szemhéjaddal a cicaszem vonalát.

Vonalvezető sablon cakkos élek ellen

Ha folyton megremeg a kezed, amikor próbálod precízen meghúzni a tusvonalat, szintén egy sablonnal könnyítheted meg a dolgodat. Vágd le egy sima papírlap sarkát, az élét fesd át tussal, majd a szemed sarkához illesztve egyszerűen nyomd oda a megfestett papír szélét.

Így biztos, hogy nem lesz girbegurba, cakkos vagy maszatos a tusvonal. Ha megvan a körvonal, már könnyebb kitölteni tussal a kis háromszöget.

Használj ragasztószalagot!

Szintén az egyenes, tiszta vonalak megrajzolásában nyújthat segítséget a ragasztószalagos sminktrükk. A cellux és a szigetelőszalag nem tapad rá olyan erősen a bőrre, mint a sebtapasz, így a könnyebb eltávolítás érdekében az előbbieket érdemes alkalmazni.

Ha a cicasmink megfelelő szögének kimérésével is gondod akad, akkor egy egészen hosszú csíkot vágj le a ragasztószalagból, majd a közepét az orrod tövébe ragasztva vezesd fel egészen a szemöldök végéig. A szemhéjra is helyezz fel ragasztócsíkot úgy, hogy kis háromszöget zárjon be az alsó sablonnal.

Ez a módszer a szemceruzás, füstös cicaszem esetében is működhet, de használhatsz fekete szemhéjport is. Ennek segítségével lényegesen rövidebb idő alatt készül el a szemsmink, és nem kell azon aggódnod, hogy görbe vonalakat húzol.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés