Az 50-es évek sminktrendjét erősen meghatározta a korszakra jellemző pin-up stílus, aminek legnevesebb képviselője Bettie Page volt. Az ő megjelenése mérvadó volt a korszakban, amit a kacér ruhákon kívül a hangsúlyos cicaszem és az izzó vörös ajkak jelentettek.

Így sminkeltek az 50-es években

Az alábbi videóban Lisa Eldrige sminkmester készíti el Bettie ikonikus sminkjét, amihez ma is szívesen nyúlnak vissza a sztárok egy-egy vörös szőnyeges esemény alkalmával. Ennek oka, hogy ez a smink a mai napig maradandó, és igazi dívát varázsol bárkiből, miközben csak kevés sminktermékre van szükség az elkészítéséhez.

A pin-up stílus jellemzője, hogy az arc természetes marad, tehát kontúrt nem használ, csupán leheletfinom highlighterrel hangsúlyozza az arc-és szemöldökcsontot, valamint az orrnyerget és a felső ajkakat. A szemhéjra semmi, vagy minimális ezüstös festék kerül, hiszen a hangsúlyt a tusvonal adja meg. Ezután jöhet a szempillaspirál és a szemöldök hangsúlyozása egy árnyalattal sötétebb színnel. A hangsúlyos, magasra ívelt szemöldök nagyon jellemző volt a korszakban, akárcsak a vörös rúzs és a pinkes-rózsás pirosító. Próbáld ki ezt a sminket, ami bármilyen alkalomra tökéletes választás lehet.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés