A cicaszem számos verziója ismert, ám nem mindenkinek előnyös ugyanaz a típus, 40 felett például nem mindegy, milyen ívben van megrajzolva a vonalka. A megfelelő hangsúlyozással ugyanis elérhető, hogy optikailag feljebb húzza a külső szemzugokat, így sokkal fiatalosabb hatást kelt a smink.

hirdetés

A cicaszem mára sokféle stílusban elterjedt, olykor nem is annyira egyszerű megtalálni azt a technikát, ami kevés kézügyességgel éppúgy rutinná fejleszthető, tökéletesen passzol a szem formájához, és negyven-ötven év felett úgyszintén előnyös.

Mivel a szemhéj idővel petyhüdtebbé, redőzötté válik, a külső szemzugok pedig lejjebb kerülnek az évek során, a cicaszemsmink arra is jó, hogy optikailag feszesebbnek mutassa ezt a területet, és határozottabbnak hasson a szemvonal. Ez a kis trükközés nem igényel bonyolult sminkelési lépéseket, csupán másképp kell meghúzni a ceruza- vagy tusvonalat.

Így lesz előnyös és igazán nőies a cicaszem 40 felett

Amennyiben a szemhéj kissé megereszkedett, és sűrűbben redőzik rajta a bőr, a tusvonalat már nehezebb egy határozott mozdulattal megrajzolni, hiszen könnyedén cakkos, girbegurba lehet a végeredmény. Célszerűbb ebben az esetben puha, lágy textúrájú szemceruzát használni, amit egy megfelelő ecsettel kissé el lehet satírozni.

Kép: Getty Images.

 

Negyventől felfelé már nem szerencsés, ha az alsó és felső pillasort éles kontúrvonalak hangsúlyozzák. Különösen az alsó vízvonal éles kihúzása bír öregítő hatással, mert szigorúvá, komorrá teszi a tekintetet. Bár nem tilos az alsó vízvonal és pillasor kiemelése, sőt, még a sötét színek sem feltétlenül öregítik a tekintetet, nem árt kissé elmosni, határozatlanabbá tenni a vonalakat.

A cicaszem íve sem lényegtelen, sokan a felső szempillasor tövénél haladva egyszerűen továbbhúzzák a vonalat, így azonban a külső szemzug megereszkedése is hangsúlyba kerül.

A videóban azonban egy másfajta, trükkös módszer látható, ami alapján nem kell elvinni a ceruza- vagy tusvonalat a külső szemzug határáig, hanem kicsit feljebb kell megállni, és onnan kanyarítani az ívet a szemöldök irányába. Így optikailag egy cseppet feljebb kerül a szemzug, nem látványosan, de ettől még érzékelhető a hatása.

A másik videóban azt láthatod, hogy érdemes ceruzával kiemelni a szemeket, ha a szemhéjak már kicsit petyhüdtek. Nagyon finom vonallal dolgozik a hölgy, és nem hagy éles kontúrokat, elsatírozza azokat. Ecset helyett a kezével dolgozik, de amíg nem rutinos az ember lánya, célszerűbb megfelelő eszközöket használni.

A cicaszem kortalan sminkviselet, negyven felett azonban már nem árt trükközni picit a vonalvezetéssel.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás: