A cicaszem megrajzolására számos módszer létezik, ez az egyszerűsített változat a tusvonal bemérését könnyíti meg, és a cakkos, maszatos körvonalak elkerülésére fektet hangsúlyt.

hirdetés

Sok nő azért mellőzi sminkjéből a cicás szemkihúzást, mert úgy véli, az elkészítéséhez szuperképességekre van szükség. Bár tény és való, hogy a tussal való művészkedés valahogy nem fér bele a kapkodva összedobott reggeli sminkbe – pláne, ha remegő kéz és szemhéj nehezíti a felrakását -, a művelet maga egy kis gyakorlással hamar elsajátítható.

Klasszikus cicaszem 4 lépésben: így lesz szép ívű, tiszta és éles a tusvonal

Először határozott mozdulatokkal húzz egy ívelt vonalat a felső pillasor mentén. Próbáld meg szorosan a szálak tövénél végigvezetni a tus hegyét, egészen vékonyan. Amikor szükséges, többször állj meg, pislogáskor emeld meg a sminkeszközt, majd folytasd a kontúr megrajzolását. A külső szemzugnál fejezd be a műveletet, majd végy elő egy lapos ecsetet, és szemhéjpúderrel jelöld be a cicaszem folytatását.

 

Az alsó szemvonal meghosszabbításával érheted el a cicás szemkihúzás felfelé kanyarodó ívét. Ha elkészült a vázlat, tussal menj végig a bejelölt kontúrvonalon, majd a szemhéj közepe táján kijelölt pontot, kösd össze a tusvonal végével. Ha megvan a körvonal, töltsd ki fekete színnel. Amennyiben itt-ott cakkosak maradnak az élek, menj végig még egyszer a már megrajzolt vonalakon egyetlen mozdulattal, mégpedig úgy, hogy a tus kissé vastagabban fogjon. Egy kis gyakorlással kezdőként is menni fog!

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés