Szimmetrikus és egyenletes lesz a tusvonal, ha így készül a cicaszem. Ez a trükk nagyon egyszerű, de rendkívül hatásos!

hirdetés

Gyönyörű lesz a cicaszem, ha így készül a tusvonal

A tusvonal megrajzolásával szinte mindenki sokáig pepecsel. Noha egy kis gyakorlattal könnyebben elkészül a finoman ívelt szemsmink, a tökéletes cicaszemet már egy kis kézremegés is teljesen el tudja rontani. Nem beszélve arról, hogy a legtöbb esetben nem sikerül szimmetrikusan a két oldal. Éppen ezért folyamatosan apró javítgatásokat igényel az eredmény, mígnem olyan vastaggá válik az ív, hogy a teljes makeup elkészítése kezdődhet teljesen elölről.

A legrosszabb, hogy egy aprócska hiba esetén a teljes szemsmink sérülni fog, ugyanis a felvitt szemhéjpúder is elmosódik, ha a tust próbálja eltávolítani az ember lánya. Éppen ezért nagyon biztos kezekre van szükség a cicaszem felfestéséhez, ami valljuk be, nem csak a gyakorlottságon és a szakértelmen múlik.

Ezzel a trükkel azonban megkönnyítheted a dolgod, kevesebb energiabefektetéssel megalapozhatod a tökéletes eredményt, a vonalak egyformák és szimmetrikusan lesznek. A hibafaktort egyetlen hullámcsat zárja ki, ráadásul ehhez a megoldáshoz még csak különösebb kézügyességre vagy sminktudásra sincs szükség.

Az alapvonalat könnyedén meghúzhatod a hullámcsat segítségével. Arra mindenképpen figyelj, hogy mindkét oldalon ugyanolyan szögben tartsd a sablonként funkcionáló kiegészítőt, az összkép így lesz tökéletes és szimmetrikus.

A hajcsat tulajdonképpen csak az ívét adja meg a szemsminknek, a tusvonal még nincs kész akkor, amikor az eszköz segítségével meghúzod a vonalat. A kezdő löket után mindenképpen érdemes egy kicsit kiigazítani a sminket, itt nem árt vigyázni arra, hogy a vonal ne legyen túlzottan vastag vagy erőteljes, mert könnyedén elveszítheti finom, cicás ívét.

A cicaszem pedig nem lenne cicaszem, ha a belső szemzughoz nem kerülne egy kis fekete. Ehhez szintén jól jön a hullámcsat, amivel könnyedén lehet finom vonalat húzni anélkül, hogy összevissza kennéd a fekete tussal a szemkörnyékedet. Azért is fontos a precizitás, mert az elmosódott, elkent fekete vonal könnyedén fáradttá, megviseltté teszi a tekintetet. Ezzel a módszerrel azonban pontosan olyan lesz az eredmény, mintha profi sminkes készítette volna.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés